BUSSUM - Op 1 april heeft Cloffee vanuit Bussum haar digitale deuren geopend. Cloffee is een nieuwe winkel waar mensen terecht kunnen voor tweedehands kinderkleding en nieuwe duurzame kindercadeaus.

Voorlopig shop je door de Corona-maatregelen online bij Cloffee en kan er in Bussum kleding worden ingebracht en afgehaald. Binnenkort opent Cloffee ook de deuren van een fysieke winkel in het centrum van Bussum. Deze plek wordt een combinatie van een winkel en een koffiebar waar men straks naast kleding en cadeaus ook terecht kan voor een kop koffie met lekkernijen.

Oprichtsters Anke Meulendijks en Ragna Dik willen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid in het Gooi en de regio. Dat doen ze door mooie kinderkleding en speelgoed een tweede leven te geven. Anke en Ragna zijn ervan overtuigd dat veel mensen in de regio een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Dit kan door zowel mooie spullen in te brengen of ‘preloved’ items te kopen waardoor spullen een langere levensduur krijgen.

Anke en Ragna, woonachtig in Naarden en Bussum, hebben lange tijd in Amsterdam gewoond waar veel tweedehands kinderkleding winkels zijn. Anke: “Ik vroeg me na de verhuizing vrij snel af waarom er hier geen leuke tweedehands kinderkleding winkel is. Hoe zonde is het dat al die mooie kleding van kinderen hier in de buurt geen tweede leven krijgt?” Ragna vult aan: ”Uiteraard wordt veel kinderkleding en speelgoed doorgegeven aan vrienden en familie maar veel mensen die we spreken hebben ook kleding in de kast liggen die ze eigenlijk willen verkopen.”

En daar helpt Cloffee bij! Het is een stuk makkelijker om items door Cloffee te laten verkopen dan het zelf te doen. Het neemt veel werk uit handen terwijl je 40% van de verkoopprijs verdient als jouw ingebrachte item wordt verkocht. Ragna legt uit hoe het werk: Wij maken de selectie voor onze klanten en bieden alleen frisse en hippe merkkleding aan in perfecte staat. We verzorgen het hele traject: van goede productfotografie tot aan de verzending. Als klant kun je online precies zien welke items er al verkocht zijn en wat je hebt verdiend. Na een aantal maanden kun je je niet verkochte items weer ophalen of doneren aan het in Bussum gevestigde Stichting Kinderen in Nood.”

Anke: “We zijn nog maar net begonnen maar krijgen al zoveel enthousiaste reacties. Mensen hebben behoefte aan leuke, lokale initiatieven waarmee ze ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.”
www.cloffee.nl