HILVERSUM - Het is al vier jaar vaste prik op de oude gemeentewerf in Hilversum: Elke laatste donderdag van de maand vindt daar Music Around the Fireplace plaats. Een kleinschalig evenement waar écht geluisterd wordt naar singer-songwriters. Nu evenementen door alle maatregelen langzaamaan met een klein publiek weer mogen opstarten, komt de organisatie deze maand met een editie met maximaal dertig personen in het publiek. De vertrouwde ingrediënten, intiemer dan ooit.


Na drie eerdere succesvolle online edities middels een livestream, gaat Music around the fireplace weer terug naar de basis. “Onze avonden draaien om het respect voor de muzikant, samen met het publiek écht luisteren, de muziek voelen, de avond ervaren. Even helemaal weg van het beeldscherm.” zegt organisator Marjolein de Swart uit Hilversum. “De livestream was daarin een mooie overbrugging in afgelopen periode, maar staat qua beleving eigenlijk haaks op de ervaring die we willen neerzetten. Daarom zijn we erg blij dat we langzaamaan weer terug kunnen naar een live editie op locatie, uiteraard volgens de RIVM richtlijnen.”

Waar er doorgaans gemiddeld 120 personen het maandelijkse evenement bezoeken, kunnen er door de RIVM maatregelen deze editie maximaal dertig personen in het publiek aanwezig zijn. Er is een indeling gemaakt waardoor alle aanwezigen op veilige afstand van elkaar zullen zitten en waarbij je aan de tafel zult worden bediend. Kom je met meerdere personen uit hetzelfde huishouden? Dan wordt er gezorgd dat je bij elkaar komt te zitten.
Donderdagavond 25 Juni zijn er drie akoestische optredens te zien bij Music Around the Fireplace. Deze maand zijn singer-songwriters Max Poolman, Squirrel en Jasmin Godoy te gast. De ticketverkoop start op zaterdag 20 Juni op www.musicaroundthefireplace.nl waarbij de opbrengst geheel naar de artiesten van deze avond gaat. En met een maximaal toegestaan publiek van dertig personen is vol is dit keer dan ook echt vol.Wat: Music around the fireplace – met Max Poolman, Squirrel en Jasmin Godoy.
Wanneer: Donderdag 25 Juni
Aanvang: Open 20.00 uur – Start 20.30 uur – Einde 22.30 uur
Waar: de Stookplaats, Mussenstraat 9 in Hilversum
Entree: 10 euro (100% van de opbrengst gaat naar de artiesten)
Ticket: Vanaf 20 Juni te bestellen op www.musicaroundthefireplace.nl