HILVERSUM – (College) De Trappenberg in Hilversum bestaat 65 jaar en dat wordt gevierd. De maand juni staat in het teken van dit jubileum met activiteiten voor leerlingen, ouders en medewerkers. Maar ook oud-leerlingen, oud-collega’s en -samenwerkingspartners worden uitgenodigd voor een bijzondere reünie op vrijdag 14 juni.


(College) De Trappenberg is een regionale school, gevestigd in Hilversum, voor gespecialiseerd onderwijs met aandacht voor de specifieke situatie van elke leerling. De school biedt op verschillende afdelingen onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met (ernstig) motorische en/of cognitieve beperkingen, of die te maken hebben met een langdurige ziekte. Zorgfuncties van Merem Revalidatie maken integraal deel uit van de school, onder andere door de aanwezigheid van behandelruimten en een zwembad.

Geschiedenis

Dit jaar bestaat de Trappenberg 65 jaar. In 1959 startte men op de Crailoseweg 116a in Huizen vanuit het Goois Kindersanatorium. Het in 1912 geopende Kindersanatorium werd later het Goois Kinderziekenhuis en vervolgens revalidatiecentrum De Trappenberg. Vanuit de onderwijsbehoefte bij langdurig zieke kinderen, en de kinderen die werden behandeld in het revalidatiecentrum, is de huidige school (College) De Trappenberg in Huizen ontstaan, in eerste instantie als Mytylschool De Trappenberg. Hiermee voldeed en voldoet de school nog steeds in de huidige vorm aan de vraag voor gespecialiseerd onderwijs in de regio.

Jubileum nieuwe locatie

Vijf jaar geleden (2019) is (College) De Trappenberg verhuisd naar een nieuwe locatie: het Hilversumse zorgpark Monnikenberg. Bij de verhuizing naar Hilversum is de naam in eerste instantie gewijzigd naar De Kleine Prins Hilversum, sinds dit jaar is de naam van de school wederom De Trappenberg. Ook dit eerste lustrum in Hilversum zal volgende maand feestelijk gevierd worden met leerlingen en medewerkers.

Festiviteiten Vanwege het 65-jarig jubileum worden er op (College) De Trappenberg een aantal festiviteiten georganiseerd, waaronder een feestweek voor leerlingen en 2 / 3 medewerkers in de derde week van juni. Zo wordt de feestweek op donderdag 20 juni in een echte circustent, waar leerlingen hun eigen optreden gaan geven. Daaraan voorafgaand is er voor oud-collega’s, -leerlingen en -therapeuten een reünie gepland op vrijdag 14 juni van 15.00 tot 17.30 uur. Zij kunnen zich hier nog voor aanmelden tot 1 juni door een mail te sturen naar reunie@de-trappenberg.nl.

(College) De Trappenberg Soestdijkerstraatweg 129C 1213 VX Hilversum https://de-trappenberg.nl https://www.collegedetrappenberg.nl

Kernwaarden

Op (College) De Trappenberg volgen leerlingen speciaal op hen toegepast onderwijs dat optimaal aansluit bij hun mogelijkheden, zowel in basis- als in voortgezet onderwijs (College De Trappenberg). Aan de hand van de kernwaarden wederzijds respect, autonomie en verantwoordelijkheid worden de leerlingen gestimuleerd in hun ontwikkeling. (College) De Trappenberg is onderdeel van DKP