HILVERSUM - Zaterdag 6 november komen ze voor de vierde keer naar Hilversum om geluksboekjes te verspreiden: de vrijwilligers van de Stichting De Weg naar Geluk.

Het doel van de stichting is om twintigduizend boekjes alleen in Hilversum te verspreiden. Het team komt daartoe eens per maand naar de mediastad, totdat dit doel is bereikt. In de tussentijd wordt het boekje op diverse andere plekken in Nederland bekend gemaakt.

Nieuw jasje

Het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven van filosoof L. Ron Hubbard, heeft sinds de laatste keer dat het team in Hilversum was een metamorfose ondergaan. Aankomende zaterdag wordt de primeur van het nieuwe boekje. Op de kaft siert een oer-Hollands landschap met molen, rietkraag, ondergaande zon en een wegvliegende duif, als symbool voor de hoop.

Hans Beekmans, voorzitter van de stichting, is blij met de nieuwe cover van de Nederlandse versie van De Weg naar een Gelukkig Leven. “Het nodigt nog meer uit om te lezen” zegt Beekmans, “en we hopen dat veel mensen dat ook gaan doen.”

Overlast van demonstranten

“Nu de corona maatregelen weer zijn verhoogd afgelopen dinsdag, kunnen mensen wel weer wat positiviteit gebruiken”, aldus Beekmans. “Je merkt dat de onvrede in de samenleving groeit. Dat zien we onder andere terug in de vele demonstraties die wekelijks gehouden worden. Ook in Hilversum, waar op 25 september nog een anti-corona demonstratie werd stilgelegd omdat demonstranten agressief, beledigend en gewelddadig werden naar politie en omstanders.”

Beekmans begrijpt de onvrede. Maar voegt eraan toe dat agressie niet de oplossing is. “Het boekje geeft je de antwoorden hoe je ondanks alles zelf oorzakelijk kunt blijven over je eigen leven en je eigen geluk. Dat kan moeilijk lijken, met alle negatieve media om ons heen. Maar wie de punten uit dit boekje volgt, zal zich beter gaan voelen. En wanneer je gelukkiger bent heb je ook meer weerstand tegen ziekte in het algemeen.”

Missie: een positieve stroom door Nederland

Tegen de stroom van alle onvrede in, wil Beekmans met De Weg naar een Gelukkig Leven een tegenbeweging op gang brengen van positiviteit. “We hopen dat mensen het boekje tevens aan elkaar doorgeven, en dat het uiteindelijk door heel Nederland verspreid wordt.”

De vrijwilligers staan zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur weer op en rond De Groest uit te delen. Meer informatie over de stichting De Weg naar Geluk: www.dewegnaargeluk.nl.