BUSSUM - Een plek waar vijf scheidende mannen tot rust kunnen komen, dat is wat Anke Alsemgeest hen wilt bieden. Ze bouwt haar villa in Bussum om tot een 'tussenhuis' dat in januari de deuren moet gaan openen om onderdak te bieden aan mannen in relationele problemen.


Anke wilt heel graag mensen helpen. "Het lijkt mij heel fijn om deze stellen te helpen. Ik help niet alleen de man, maar eigenlijk het stel dat in scheiding ligt. Het lijkt mij een vreselijke stiuatie als mensen in scheiding liggen en toch, om wat voor reden dan ook, onder hetzelfde dak moeten leven. Ik hoop dat het tussenhuis ze een uitweg biedt."

Verbouwing

Anke en haar man Tommy zijn nu nog druk in de verbouwing en verhuizing van het tussenhuis. Het stel woont nu nog als gezin in de woning, maar verhuist woensdag naar een nieuwe huis. In plaats van het oude huis te verkopen, geven ze het een ander leven. Ze kunnen na de verhuizing flink aan de slag met het inrichten van het tussenhuis. Ze heeft vijf slaapkamers voor mannen, allemaal van verschillend formaat. Daarnaast zijn er ook twee badkamers in het huis, een woonkeuken, woonkamer en een kleine tuin.

Helpen
Dat Anneke zich met haar tussenhuis vooral richt op mannen heeft een reden. "Mannen kunnen zich makkelijker aanpassen en kunnen zo'n huis beter delen", vertelt ze. Daarnaast geeft ze aan dat er voor vrouwen al meerdere van zulke initiatieven zijn. Met een tussenhuis voor mannen springt ze in een gat.

De hulp van Anke gaat verder dan het bieden van betaalwoonruimte alleen. Ze biedt ook een mediator, scheidingsadvocaten of een wandelgroep aanbieden. Dit zodat een man de eerste stappen zet richting een zelfstandig leven.

Het tussenhuis moet dus in januari open gaan. Geïnteresseerde mannen kunnen zich al aanmelden.