HILVERSUM - Aankomende herfstvakantie kunnen jongeren tussen de 11-18 jaar hun creatieve hart ophalen bij de Zilveren Kei. De Zilveren Kei is een ontmoetingsplek en maakplaats voor creatieve jongeren. Hier krijgen jongeren workshops en materialen aangereikt van makers en kunstenaars waarmee talenten worden ontwikkeld en ontdekt.


Create Your Talent
Zilveren Kei biedt een reeks gratis workshops aan onder de naam Create Your Talent tijdens de herfstvakantie en de weekenden er na.
Kunstenaars en makers uit het werkveld bieden diverse workshops aan. Zo kunnen jongeren stop motion films maken, duiken ze in de wereld van de fotografie bij FotoLAB, leren ze gedichten schrijven bij stadsdichter Charlotte de Raad en maken deze visueel bij het Grafisch Atelier. Ook kunnen de jonge deelnemers bij de Cardboarders te gekke pakken en maskers maken van karton die weer in worden gezet bij de theaterworkshop. Modeliefhebbers kunnen aan de slag met een ontwerp gemaakt van tweedehands kleding en reststoffen bij een professionele modeontwerper. Los van deze dag of dagdeelworkshops, kunnen jongeren tijdens een reeks van 4 lessen leren breakdancen of rappen.
Ervaring is niet nodig. Maar ervaren jongeren kunnen zeker ook terecht om de skills nog meer te ontwikkelen.

Expose Your Talent
Tijdens Expose Your Talent op zaterdag 25 november laten de jongeren aan het publiek zien waar ze de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Op deze dag komen de resultaten van alle workshops bijeen. Expose Your Talent is een programmaonderdeel van Festival Open035.
De workshops worden voor een deel gegeven in het Grafisch Atelier Hilversum en bij Kerkstraat 63/29 (Gooische Brink Hilversum).
De Zilveren Kei is in 1992 geïnitieerd door de Gooi- en Eemlander als een aanmoedigingsprijs voor jong talent in de beeldende kunst. Grafisch Atelier Hilversum is penvoerder van de Zilveren Kei met steun van Gemeente Hilversum.

Het gehele programma is te zien op zilverenkei.nl