LAREN - (zondag 16 mei) namen tien eenzame ouderen met een lichamelijke beperking van Nationale Vereniging de Zonnebloem deel aan de Carver Rally in ’t Gooi; een toertocht met spelelementen van Laren naar Naarden. Zij konden voor het eerst sinds maart 2020 een middagje zorgeloos genieten. Deelnemer mevrouw Segers (101 jaar, rolstoelgebruiker) is dolenthousiast:

“Wat een leuke middag! Eindelijk weer eens een dagje uit. Ik heb genoten van de prachtige route en natuur. Ondanks dat ik de omgeving goed ken, heb ik toch nieuwe dingen gezien. Het zat ook heel comfortabel in de Carver en de bestuurder kon goed rijden. Het was net alsof we op Zandvoort reden, toen we stopten vroeg ik aan mijn chauffeur of er ook een bandenwissel was. Al met al een zeer geslaagde dag!”

Ook bestuurslid mevrouw Petra Sorber van de Zonnebloemafdeling Naarden ziet dat de deelnemers hebben genoten:

“Ontzettend mooi om te zien dat we vandaag weer wat deelnemers blij hebben kunnen maken! Onze deelnemers zijn extra hard getroffen door de coronacrisis: zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook vele activiteiten die de Zonnebloemvrijwilligers normaal gesproken organiseren, konden niet doorgaan. Het is heel fijn dat we nu de draad weer wat meer kunnen oppakken en zo’n middag als deze is onvergetelijk voor de deelnemers!”

Voor de elektrische stadsvoertuigen fabrikant Carver is het ook een geslaagde dag, aldus Anton Rosier (CEO Carver):

“Wij organiseerden deze Carver Rally voor Carverrijders. Omdat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat bij Carver is er ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze speciale groep ouderen een leuke dag te bezorgen. Zeker in deze tijd zijn mensen met een lichamelijke beperking extra eenzaam en geïsoleerd. Carver wil graag zijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Vandaag is dit waargemaakt door in samenwerking met Zonnebloemafdeling Naarden tien van haar deelnemers mee op toertocht te nemen. Dat zij zo genoten hebben, is echt fantastisch om te zien!”

Carver
De elektrische stadsvoertuigen fabrikant Carver produceert een duurzaam vervoersalternatief voor forensen en stedelingen. Carver combineert het comfort en de veiligheid van een auto met de wendbaarheid en het gemak van een scooter. Het is een 100% elektrisch stadsvoertuig, perfect voor woon-werkverkeer en korte ritten.