HUIZEN - Eigenaresse Monique Wirtz heeft vrijdagavond zoals aangekondigd de bar van haar Bowling Huizen geopend. Dit ondanks de coronamaatregelen die gelden voor de horeca.


Wirtz kwam de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege haar plan om de bar in haar bowlingcentrum weer open te gooien. "Het is niet schoppen tegen de coronamaatregelen. Het is gewoon pure noodzaak", zegt de eigenaar van de bowlingbaan in Huizen. "Omdat ik anders na 20 jaar m'n deur dicht moet gooien, en ik heb me hier kapot voor gevochten en al mijn ziel en zaligheid in gestopt", liet ze eerder deze week weten aan NH Nieuws.

Wirtz vind het o.a. te zot voor worden dat een gezin dat komt bowlen bij haar aan de bar geen drinken kan kopen, maar wel een flesje drinken kan halen bij de snackbar aan de overkant van de straat. Ook is het haar een doorn in het oog dat bowlingbanen in hotels wel weer drankjes mogen serveren.

Tegenover NH Nieuws gaf Wirtz aan niet bang te zijn voor een boete. "Er hebben verschillende stukken over mijn situatie in de krant gestaan en ik heb daar van niemand van de overheid reactie over gehad. Dus ik denk niet dat ze dit ook zien." Mocht ze toch een boete krijgen, zal ze hem aanvechten. "Dan mag de rechter besluiten wat wij nou zijn, sport of horeca. En waar we recht op hebben."

In de hoop eindelijk een stuk duidelijkheid in de huidige regelgeving te krijgen voegde ze vrijdag dan ook de daad bij het woord en opende haar bar.