HILVERSUM - Elk jaar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki het seizoen af met een thema-expositie. Dit jaar is de eindexpositie in De Kapel in Hilversum en het thema is Kracht. Vanaf 2 juni is deze boeiende expositie te bezichtigen in De Kapel.


De cursisten van Atelier Stawicki eindigen altijd het seizoen met een eindexpositie en elk jaar heeft deze expositie een thema. Dit seizoen hebben zij gewerkt aan het thema Kracht. Na een periode van brainstormen over Kracht, kwamen zij tot uiteenlopende onderwerpen, de ene voor de hand liggend en de ander weer heel verrassend. Het werk is zowel realistisch als abstract en uitgewerkt in verschillende materialen. Er is werk te zien gemaakt met acrylverf, olieverf, gemengde technieken, pastel, en linoleumsnede, zowel op papier, paneel als op doek. De expositie is een duidelijke afspiegeling van de cursus, waar beginners en gevorderden naast elkaar werken. Materiaalkennis is een belangrijk onderdeel, zodat men met alle materiaal kan werken. Men leert hierbij zijn of haar eigen stijl ontwikkelen en dat zie je ook terug op de expositie, want iedereen heeft zijn eigen handschrift. Soms abstract, soms realistisch. Je ziet op de expositie dat er met plezier en enthousiasme gewerkt is. Deze expositie is dan ook heel leuk als afsluiting van het jaar, maar ook zeker leuk om naar te kijken.

De cursisten van Atelier Stawicki hebben op hun eigen manier het thema Kracht vertaald en dat is de kracht van deze expositie. Deze cursisten laten dat zien: Mirjam Schütz , Maya van der Linden, Dennis Gehring, Hannie Veenekamp, Marianne van der Vate , Yvette Rigter, Yvonne Hulsbos, Mollie Raadjes, Karin de Visser, Edith Veerman, Jolande Ferwerda, Peter Modderman, Ankie van de Riet, Angela Kop, Jacqueline Maschino, Wout van Wilgenburg, Gerda Robbers, Marga Hakvoort, Hannie van Hooff, Eef Bakker, Annemarie Brouwer, Inge de Groot, Jacqueline Essink en Jacqueline van de Steeg.

De expositie Kracht is te bezichtigen tijdens openingstijden of vlak voor en na activiteiten van De Kapel, ‘s-Gravelandseweg 144 in Hilversum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier Stawicki via de site www.atelierstawicki.nl. De openingstijden van De Kapel zijn te zien op de website dekapel.nu.