'S-GRAVENLAND - Het bezoekerscentrum ligt in het centrum van de Gooi en Vechtstreek, midden tussen de ’s-Gravelandse buitenplaatsen met hun statige huizen en parkachtige bossen. Het is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door de omgeving. Veel inwoners en recreanten bezoeken jaarlijks het gebied, ruim 100.000 mensen nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is voor Natuurmonumenten de uitgelezen plaats om in contact te treden met natuurliefhebbers en bezoekers. Het werven van nieuwe leden en donateurs is naast het verstrekken van informatie een belangrijke doelstelling voor de bezoekerscentra.

Natuurmonumenten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het visitekaartje willen zijn van ons Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland. Vind je het leuk om voorlichting en informatie te geven aan bezoekers? Het eerste aanspreekpunt en gastvrouw/heer te zijn voor bezoekers? Je bent enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je wilt graag mensen aan Natuurmonumenten binden? Dan is 1 van deze vacatures misschien iets voor jou?!

Functienaam: gastvrouw, -heer verhuur vergaderruimte Eekhoornzaal

Tijdsbesteding: ca 2 a 4 uur per week, de momenten hangen af van de verhuuraanvragen
Wat zijn je taken: De Eekhoornzaal van het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek kan gehuurd worden voor zakelijk gebruik zoals workshops en bijeenkomsten. Jij ontvangt de mensen en laat ze de zaal zien. Van te voren zorg je dat de zaal in orde is en er piekfijn uit ziet. Mensen die de zaal huren help je met hun vragen. Na de verhuur maak je de zaal weer op orde. Ben je handig met de computer? De functie is mogelijk uit de breiden met het afhandelen van de offertes en huuraanvragen. We gaan werken met een rooster zodat je niet een hele dag aanwezig bent maar alleen een paar uurtjes in de ochtend, tijdens lunch, of aan het einde van de dag.

Functienaam: gastvrouw, -heer werving en promotie

Tijdsbesteding: Je bent minimaal 12 keer per jaar beschikbaar; meestal op zondagen en vooral in het voorjaar en tijdens de drukke herfstperiode.
Wat zijn je taken: Op drukke zondagen en tijdens evenementen sta jij paraat om mensen te informeren over Natuurmonumenten. Je bent gastheer/-vrouw en vertelt over de buitenplaatsen en het werk van Natuurmonumenten en je informeert onze gasten over de voordelen van een lidmaatschap. Vanzelfsprekend vraag je onze gasten of ze ons belangrijke werk willen steunen en motiveer je hen om lid te worden

Functienaam: gastvrouw, -heer Speelnatuur van OERRR

Tijdsbesteding: Je bent 1x per week, ca 6 - 8 uur beschikbaar in het weekend en extra in de schoolvakanties
Wat zijn je taken: Bij de ingang van Speelnatuur van OERRR heet je onze gasten welkom en verzorg je de toegang. Onze leden betalen geen toegangsbijdrage, van de overige gasten vragen we een bijdrage. Dit is het ideale moment om gasten te informeren over de voordelen van een lidmaatschap.

Wat verwacht Natuurmonumenten van jou?

· Je bent flexibel en gastvrij, je vindt het leuk om mensen te ontvangen en te helpen.
· Je bent enthousiast, hebt een positieve instelling;
· Je stapt graag op mensen af, maakt makkelijk contact en neemt hierin initiatief;
· Je staat positief tegenover actieve ledenwerving.
· Je bent enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je wilt graag mensen aan Natuurmonumenten binden;
· Je woont in de omgeving van het bezoekerscentrum, maximaal 25 km.

Wat krijg je ervoor terug?

· Afwisselend en veelzijdig vrijwilligerswerk;
· Je komt terecht in een gezellig team met bevlogen betaalde en vrijwillige medewerkers die je graag op weg helpen en je veel kunnen bijbrengen over de omgeving en het werk van Natuurmonumenten;
· Een werkplek in een prachtig natuurgebied;
· Reiskostenvergoeding;
· Vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten;
· Jaarlijks uitje, nieuwjaarsborrel en 2 keer per jaar gratis deelname aan een excursie.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatie per email naar Bianca Brockhoff, b.brockhoff@natuurmonumenten.nl