HILVERSUM - Iedere eerste zondag van de maanden mei t/m oktober 2023 organiseert het Instituut voor Natuureducatie (IVN) Gooi en omstreken een excursie bij Anna’s..


Natuur verbinden met natuur

De Groene Schakel is een combinatie van een faunatunnel en een natuurbrug die de Utrechtse Heuvelrug en het Gooi met elkaar verbinden. Een unieke plek waar natuur, infrastructuur en recreatie samengaan. Tijdens de excursie vertelt de gids over onder andere over de werkzaamheden die nu in het gebied plaatsvinden om de verbinding te realiseren.Door de aanleg van de natuurverbindingen kunnen dieren onder de A27 door via een faunatunnel en via een natuurbrug over de nieuwe Weg over Anna’s Hoeve, het spoor en de busbaan. Ook komen er verschillende kleinere faunapassages om dieren veilig van het ene naar het andere gebied te laten trekken. Zo kunnen reeën, dassen, hazelwormen, loopkevers, muizen, vlinders hun leefgebied uitbreiden en beter in contact komen met soortgenoten.

De excursie gaat door terrein waar niet overal paden zijn en over de hoge steile berg van Anna’s Hoeve: het is daarom niet geschikt voor wandelwagens of voor mensen die slecht ter been zijn. Het meenemen van honden is niet toegestaan.

Aanmelden voor de excursie is verplicht, dit kan via de website van het Goois Natuurreservaat.

Voltooiing Groene Schakel

De werkzaamheden in Anna’s Hoeve zijn onderdeel van het project Voltooiing Groene Schakel, een initiatief van provincie Noord-Holland, stichting Goois Natuurreservaat, de gemeenten Hilversum en Laren, ProRail en Rijkswaterstaat. Met de realisatie van het project ontstaat een groot, divers en aaneengesloten natuurgebied en neemt het leefgebied van plant- en diersoorten toe. Meer informatie via www.voltooiinggroeneschakel.nl.