LAREN - Op 18 november opent Ineke Hilhorst in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis de expositie van Maaike Wiarda: Wiarda on the Move. Gratis entree. De expositie is te zien tot en met 11 januari 2024.

Schilderijen en beelden van Maaike Wiarda

Kunstenaar Maaike Wiarda, opgegroeid in Bussum, heeft veel over de wereld gereisd. ‘Wiarda on the move’ – deze titel is gekozen omdat zij zelf eigenlijk een nomade is; vele jaren was ze onderweg en woonde en exposeerde zij o.a. in Frankrijk, Spanje en Senegal. Ook in haar werk komt dat tot uiting. Voor het 400-jarig bestaan van New York maakte zij haar ‘Windnomaden’ bedoeld voor het Oerol festival, maar daarna verhuisden naar the big city New York!

Maaike is zowel schilder als beeldhouwer en gebruikt de meest uiteenlopende materialen en technieken. Haar bronzen beelden zijn vaak geabstraheerde vrouwfiguren.

Met name haar abstracte schilderijen zijn adembenemend. Een explosie van kleuren, die je meeneemt in het wereldbeeld van Maaike. Terugkerende thema’s hierbij zijn chaos en orde, want in deze wellicht chaotisch ogende doeken, zit altijd weer een verhaal – waar gaat het over?

Zelf zegt zij hierover: ‘het is een visuele wandeling door een chaotische wereld, die ogenschijnlijk geordend is’. Laat je meevoeren in de kleurrijke wereld van beelden en schilderijen van Maaike Wiarda.

De feestelijke opening is op zaterdag 18 november van 15.00-17.00 uur in het Brinkhuis. De opening zal worden verricht door Ineke Hilhorst. U bent van harte welkom!