BUSSUM - Er ontstaan steeds meer duurzame initiatieven in de gemeente Gooise Meren om de feestdagen duurzamer te maken. Tweedehands cadeaus kopen wordt steeds populairder, ook rond Sinterklaas en Kerst. Een aantal lokale ondernemers probeert dit verder te stimuleren. Zo krijgt Kids Conceptstore Cloffee op zaterdag 27 november bezoek van Ruilpiet.

Ruilen zonder huilen!

Ruilpiet is dol op duurzaamheid en recyclen van speelgoed. Hoe werkt het? Dit vertel je jouw kleintje(s):

Kom op 27 november tussen 14-17 uur naar Cloffee op de Nieuwe Brink 139 en lever een cadeautje van jezelf in bij Ruilpiet. Iets waar je zelf niet meer zo veel mee speelt en een ander kindje heel blij mee kan maken. Denk aan een mooi boek, een puzzel of een spelletje. Plak op jouw cadeautje een sticker met je naam en je leeftijd.

Ruilpiet gaat er dan voor zorgen dat jij een leuk cadeautje terugkrijgt! Die legt Sint voor je klaar en kan je vanaf zaterdag 4 december ophalen bij Cloffee. De cadeautjes blijven 2 weken liggen, zodat iedereen de kans krijgt om het weer op te halen wanneer het uitkomt. En blijven er cadeautjes over? Dan gaan die naar Stichting Kinderen in Nood en vinden zo weer een mooie nieuwe bestemming.