'S-GRAVELAND - Wonderfeel 2021, het buitenfestival voor klassieke muziek dat van 16 t/m 18 juli plaatsvond in 's Graveland, heeft niet geleid tot een corona-uitbraak. Twee weken nadat de laatste bezoekers (ruim vijfduizend), artiesten, crew en vrijwilligers (dagelijks ruim zeshonderd) het festivalterrein verlieten, heeft de organisatie contact opgenomen met de GGD Regio Gooi en Vechtstreek. Er bleek slechts één melding te zijn vastgesteld. De genomen voorzorgsmaatregelen waren effectief: een verplicht coronatoegangsbewijs, Testen voor Toegang, dagelijkse zelftesten voor de crew (werkend in bubbels) in de eigen teststraat en vaste zitplaatsen tijdens de concerten.

Festivaldirecteur Tamar Brüggemann: “Het was tot het laatste moment spannend of Wonderfeel 2021 kon doorgaan. Met de lokale overheden hebben we er alles aan gedaan om ons driedaagse evenement veilig te organiseren. Ik ben dan ook blij dat alle extra moeite en investeringen van alle betrokkenen niet voor niets zijn geweest. Dat het publiek volgens onze enquête zich veilig heeft gevoeld én onze coronaslanke editie positief heeft gewaardeerd, daarop is het hele team enorm trots. Dat onze voorzorgsmaatregelen effectief waren geeft hopelijk ook positieve input voor de besluitvorming van het demissionaire kabinet over het houden van eendaagse festivals na 13 augustus.”

De volgende editie van Wonderfeel, hopelijk weer op volle kracht met volledige bezetting, vindt plaats van 15 t/m 17 juli 2022.