HILVERSUM - Woensdag 9 maart was de kick-off van de samenwerking tussen MBO College Hilversum van het ROC van Amsterdam, Hiretime en Gooise Praktijkschool waarbij studenten en leerlingen gebruik gaan maken van de online videosollicitatie app. Vanaf nu kunnen studenten en leerlingen zich presenteren in een korte videoboodschap aan organisaties die een (stage) werkplek bieden. Zo hoeven zij geen traditionele sollicitatiebrief meer te schrijven, maar nemen een korte videoboodschap op waarin zij zich op een laagdrempelige manier presenteren aan bedrijven. Het voordeel hiervan is dat het een passend sollicitatiemiddel is voor de doelgroep én het zoekende bedrijf heeft direct een duidelijke indruk van de sollicitant. Wethouder van onderwijs in gemeente Gooisemeren, Geert-Jan Hendriks, deed woensdag 9 maart de aftrap voor het gebruik van deze app.

"De inzet van Hiretime is een van de strategieën om jeugdwerkloosheid preventief tegen te gaan", vertelt Khalid Amrani, regionaal coördinator aanpak jeugdwerkloosheid. "We zien vaak dat jongeren van een stageplek bij een bedrijf doorstromen naar een vaste baan." Amrani geeft verder aan: "Dat is natuurlijk ideaal voor zowel het bedrijf als voor de jongere. Het inzetten van Hiretime is een prachtig middel om letterlijk het enthousiasme van een student te laten zien. Bedrijven zijn hierdoor sneller onder de indruk dan wanneer zij een standaard CV en motivatiebrief ontvangen."

Motivatie kenbaar maken


Door middel van de videoboodschap kunnen jongeren zichzelf laten zien en kort iets vertellen. Maar vooral kunnen zij ook hun motivatie kenbaar maken aan het bedrijf waar ze willen werken. Het voordeel hiervan is dat er geen belemmering is door eventuele spelfouten en verkeerde zinsopbouw. Iedereen heeft zo gelijke kansen. Studenten vinden het in eerste instantie wel een beetje eng om de videoboodschap te maken, maar via de app en via school krijgen zij goede tips om een goede boodschap op te nemen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk eerst zelf op een rustige plek oefenen. Pas als de jongere helemaal tevreden is, wordt de video in Hiretime gezet. Uitsluitend personeel van de zoekende organisaties kunnen de pitches zien en ook alleen als de student dit wil. Kortom een veilige omgeving voor de sollicitant.


Over het ROC van Amsterdam - Flevoland
Het ROC van Amsterdam - Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen vijfentwintig onderwijssectoren. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo'n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROC van Flevoland is zowel in Almere als in Lelystad gevestigd. Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd, een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam - Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student. www.rocva.nl, www.rocvanflevoland.nl.