HILVERSUM - Er spoelde een witte golf van positiviteit door het centrum van Hilversum afgelopen zaterdag. Vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk, deelden aan voorbijgangers op de Groest boekjes uit met 21 universele leefregels voor een gelukkig leven.


De ruim duizend boekjes die de vrijwilligers in hun witte t-shirts bij zich hadden, vonden gretig aftrek. Uit de vele spontane reacties van voorbijgangers kwam vooral naar voren dat veel mensen het leuk vonden dat ze met iets positiefs werden benaderd.


Stabiele gegevens in onzekere tijden
Hans Beekmans, woordvoerder van de stichting, legt uit waarom dit boekje zo van waarde is: “In deze tijd met zoveel onzekerheden, kunnen mensen hun houvast verliezen. Sinds corona ons leven beheerst gebeuren er veel dingen waar we geen invloed op hebben; maatregelen die voortdurend wijzigen, angst voor besmetting, al dan niet thuiswerken, onzekerheid of vakanties door kunnen gaan…”


“Tel daarbij het vele andere slechte nieuws op waar we dag in dag uit mee worden geconfronteerd, en je kunt je volledig machteloos voelen. Met dit boekje, De Weg naar een Gelukkig Leven, geven we mensen een aantal stabiele gegevens in handen. Gegevens waar ze zelf mee aan de slag kunnen en waarmee ze weer oorzaak worden over hun eigen geluk.”


Boekje vol gezond verstand
“Heel logisch eigenlijk als je het doorbladert”, zegt een Hilversummer op een bankje die het boekje rustig zit te bekijken. “Maar je vergeet het zo gemakkelijk. Ja, ik ben er blij mee, want ik kan best wel een beetje geluk gebruiken!”


Het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven werd geschreven door L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology kerk. Hij schreef het als een gezond verstand gids voor het leven. Voor Beekmans is vooral het laatste hoofdstuk de kern waar het om draait: “Zorg dat het in alle opzichten goed met je gaat. Want op die manier krijgt negativiteit geen vat op jou. Onze wens voor ieder is dat het steeds beter gaat in zijn of haar leven.”