LOOSDRECHT - Een jonge bosuil van zo'n vier à vijf weken oud, heeft afgelopen weekend in een tuin in Loosdrecht een hachelijk avontuur beleefd. Het hulpeloze diertje is zaterdag aangevallen door eksters en uit angst een trampoline in gesprongen.

Eenmaal daar waande hij zich, door het grote net om de trampoline heen, veilig.

Bewoners schakelden vervolgens de Dierenambulance Gooi en Vechtstreek in. Een chauffeur kwam daar een kijkje nemen. "Het uiltje was al een paar dagen in de tuin aan het rondscharrelen", vertelt Justine van Melsen van de dierenambulance. "Eerst zagen de bewoners nog de ouders van het diertje, maar later was hij alleen."

Wanneer een groepje eksters het heeft voorzien op de uil en hem aanvalt, weet het beestje niet waar hij naartoe moet. Uit angst vlucht hij de trampoline in, waarna hij er vervolgens niet meer uit kan. De dierenambulance heeft hem bevrijd.

Te gevaarlijk
"Het was echter te gevaarlijk om hem los te laten in de tuin en het nest was nergens te vinden", aldus Van Melsen. De jonge bosuil is daarom overgebracht naar het vogelasiel in Naarden. Daar gaat het desgevraagd goed met hem.