HILVERSUM - Er staat een zomers Hemelvaartsweekend voor de deur en dus is de verwachting dat het druk gaat worden op en rond de Gooise wateren. De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek gaat daarom extra controleren de komende dagen of de coronamaatregelen wel goed worden nageleefd.

De afgelopen tijd was het op warme dagen al erg druk op de zwemstrandjes en bleek het soms moeilijk om anderhalve meter afstand te bewaren, al deden strandbezoekers wel hun best.

Om ervoor te zorgen dat komend weekend alle regels goed worden nageleefd, gaan er door de hele regio meer boa's de straat op. "We gaan vooral controleren. Puur kijken of mensen zich goed aan de regels houden. En als het moet, attenderen we mensen op de regels", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Het is zeker niet zo dat we extra op pad gaan om overal maar meteen boetes uit te delen."

Er wordt niet alleen gecontroleerd op de strandjes of op andere openbare plekken, maar ook op het water. "Daar krijgen we onder meer hulp van de brandweer die helpt met de controles. Ook op het water gelden de regels om anderhalve meter afstand van elkaar te houden."

Strandjes en natuurgebieden wel gewoon open
Alle strandjes en natuurgebieden van 't Gooi gaan voor zover bekend wel gewoon open.

Toch wordt goed in de gaten gehouden of het niet te druk wordt op bepaalde plekken. Als het op bepaalde plekken wel te druk wordt, kan de veiligheidsregio besluiten om plekken af te sluiten. Dat is de afgelopen weken niet anders geweest. Tot nu toe is er geen reden geweest om plekken af te sluiten. Wel zijn er af en toe extra waarschuwingsborden geplaatst om bezoekers extra op de regels te attenderen.