HILVERSUM – Stichting Gooi en Vecht Inclusief kondigt met trots de allereerste Gooise Pride Month aan, een maand vol inclusieve festiviteiten en evenementen die de diversiteit en acceptatie in onze regio vieren. Na vijf succesvolle edities van de Hilversumse Rainbow Week is dit jaar de stap gezet naar een volledige Pride-maand, mogelijk gemaakt door de groeiende samenwerking met omliggende gemeenten, partners, organisaties en ondernemers in de regio.

De Gooise Pride Month is een initiatief dat voortkomt uit de uitbreiding en het succes van de jaarlijkse Rainbow Week. Dankzij de steun en deelname van een groeiend aantal partners en gemeenten in de regio, zal de Gooise Pride Month niet alleen in Hilversum, maar ook in de omliggende gemeenten een eigen week organiseren. Dit evenement dient als een feestelijk platform om diversiteit en inclusie te vieren en om de boodschap van gelijkheid en acceptatie te verspreiden.

Hilversum zal het bruisende middelpunt zijn van de Gooise Pride Month, waar gedurende de hele maand oktober een scala aan activiteiten, optredens, lezingen, bezoek aan scholen en feesten georganiseerd zal worden. De stad zal de kern vormen van deze viering van gelijkheid, en zal fungeren als een gastvrije omgeving voor iedereen die zich verbonden voelt met de boodschap van de Pride.

“We zijn verheugd om dit jaar de Gooise Pride Month te lanceren en om een inclusieve en gastvrije omgeving te creëren waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt,” zegt Marco Altena, voorzitter van Stichting Gooi en Vecht Inclusief. “Door uit te breiden naar een maand vol festiviteiten en door samen te werken met meer partners dan ooit tevoren, hopen we een krachtige boodschap van acceptatie en liefde te verspreiden in onze regio.”

De Gooise Pride Month zal plaatsvinden van 1 oktober tot en met 30 oktober 2024. De verdeling per gemeente is als volgt:

- 1 t/m 6 oktober: Huizen

- 7 t/m 13 oktober: Gooise Meren

- 14 t/m 20 oktober: Wijdemeren

- 21 t/m 31 oktober: Laren (BEL)

- 1 t/m 31 oktober: Hilversum

Tijdens de Gooise Pride Month vindt op 11 oktober, Coming Out Day, het grote feest, de Gooise Pride Party, plaats in de Vorstin. Ook zijn er bekende activiteiten van voorheen, zoals dragvoorstellingen, regenboogfilms, een regenboogwandeling en keert de quiz 'Van Flikkers tot Queers' met Harm Edens terug op 30 oktober. Voor meer informatie over het programma en hoe u kunt deelnemen, kunt u terecht op onze website: www.gooisepride.nl.

Ook dit jaar zal de Gooise Rainbow Award weer worden uitgereikt. Hiermee willen we al het prachtige dat in onze regio gebeurt voor onze doelgroep extra in de “roze” spotlight zetten. Hiervoor kun je een persoon, organisatie, onderneming of initiatief aanmelden via rainbowaward@gooienvechtinclusief.nl. De uitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 11 oktober tijdens de Gooise Pride Party in de Vorstin in Hilversum.

Voor persinformatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Stichting Gooi en Vecht Inclusief

Email: info@gooienvechtinclusief.nl

Volg ons op social media:

Instagram: https://www.instagram.com/gooisepride/

Over Stichting Gooi en Vecht Inclusief: Stichting Gooi en Vecht Inclusief zet zich in voor gelijkheid, diversiteit en inclusie in de Gooi en Vechtstreek. Wij streven naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, volledig geaccepteerd en gewaardeerd wordt. Onze activiteiten omvatten educatie, evenementen en samenwerking met partners en gemeenschappen om een inclusieve omgeving te bevorderen.