DEN HAAG - PostNL plaatst van 11 december tot en met 15 december de allergrootste brievenbus van Nederland bij winkelcentrum Maxis in Muiden. Hier kan iedereen gratis een warme kerstgroet naar een eenzame ouderen versturen. Voor het posten is een korte klim nodig: de brievenbus is te vinden op vier meter hoogte. Na het posten van de kaart, is het mogelijk om via de twintig meter lange tubingbaan naar beneden te glijden. Met deze ludieke actie hoopt PostNL een recordaantal mooie kerstwensen voor eenzame ouderen te verzamelen.

‘Om zo veel mogelijk ouderen dit jaar blij te maken met een kerstkaart, hebben we een gigantische brievenbus van 4 meter hoog gecreëerd waar iedereen gratis kerstkaarten naar eenzame ouderen kan versturen. De oranje brievenbus is een bekende verschijning in het Nederlandse straatbeeld. Daarom hebben we besloten een extra grote en opvallende variant te plaatsen om zo van het versturen van kerstkaarten een feestje te maken’, aldus woordvoerder Ellen Talsma van PostNL. Retailers van het winkelcentrum dragen ook bij door kerstkaarten beschikbaar te stellen voor consumenten.

Grote kerstkaartenactie
Tijdens de feestdagen kunnen eenzame ouderen wel een geluksmomentje gebruiken. Voor het vijfde jaar op een rij organiseren het Nationaal Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek de Grote Kerstkaartenactie. Tijdens deze actie roepen ze heel Nederland op eenzame ouderen te verassen met een persoonlijke kerstkaart. Vorig jaar werden via de actie maar liefst 266.250 ouderen verrast met een handgeschreven kerstkaart. Dat is al ruim 20.000 meer dan in 2017. Woordvoerder Lise Notenboom van het Nationaal Ouderenfonds: ‘In een tijd waar iedereen uren per dag op zijn telefoon zit, is persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk. De hartverwarmende reacties van ouderen die vorig jaar een kerstkaart hebben ontvangen, benadrukken het belang van deze actie.’ Het doel is om dit jaar bij minstens 270.000 ouderen een handgeschreven kerstwens te bezorgen. ‘Dat de Grote Kerstkaartenactie aan populariteit wint is overduidelijk. De kleine moeite voor de afzender ervaren eenzame ouderen als een groots gebaar’, aldus Notenboom.

IJverige basisschoolleerlingen
Vooral basisschoolleerlingen blijken erg ijverig met het schrijven van de persoonlijke kerstwensen. Dit jaar hebben ruim 1.300 basisscholen in Nederland een lespakket ontvangen van het Nationaal Ouderenfonds om hun kerstkaarten zelf te knutselen. Op uitnodiging van PostNL komen 10 basisschoolklassen langs de gigantische brievenbus in Muiden om hun kerstkaarten op de post te doen. Na het posten van de kerstgroet kan iedereen een ritje maken van de 20 meter lange tubingbaan.

Iedereen kan meedoen
Iedereen kan meedoen aan de Grote Kerstkaartenactie. Dit kan door uiterlijk 15 december zelf een bezoek te brengen aan de grootste brievenbus van Nederland in Muiden (winkelcentrum Maxis), of door voor 16 december een kerstkaart voor een eenzame ouderen te sturen naar het Nationaal Ouderenfonds (postbus 115, 3800 AC Amersfoort). De decemberzegels zijn in Maxis Muiden te koop bij Kruidvat en Albert Heijn.

Over PostNL
Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Al ruim 220 jaar bezorgen we bijzondere momenten. We willen de favoriete bezorger zijn door het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. We vernieuwen door moderne logistiek, digitale toepassingen en communicatiekanalen te combineren. Elke dag kijken we hoe het beter kan. Van de PostNL-app en de postzegelcode tot duurzaam vervoer en stadslogistiek. Met 38.000 collega’s staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven. PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van €2,8 miljard in 2018, waarvan 48% afkomstig uit e-commerce activiteiten.