HILVERSUM - Het coronavirus eist zijn tol voor het grote Hilversumse verhuurbedrijf Servé Verhuurservice: door het coronavirus zag het bedrijf haar inkomsten opdrogen en heeft daarom haar faillissement aangevraagd. Dat betekent dat 77 personeelsleden op straat komen te staan.

Servé Verhuurservice is een van de grootste bedrijven in Nederland als het gaat om het verhuur van meubilair, serviesgoed en aankleding van grote evenementen. Nu door het coronavirus grote evenementen al tijden verboden zijn, komt er geen euro meer binnen bij het bedrijf.

Het bedrijf kon de afgelopen twee maanden, mede door de tegemoetkoming van het Rijk, de salarissen van het personeel nog doorbetalen. Het stelt nu niet langer aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen. "Zelfs als de overheidssteun voor nog eens drie of meer maanden zou worden verlengd", zo schrijft Servé in een statement.

Het bedrijf ziet geen andere uitweg dan een faillissement aan te vragen. Dat wordt naar verwachting vanmiddag uitgesproken.

Met het faillissement is Servé Verhuurservice voor zover bekend het eerste grote Gooise bedrijf dat de coronacrisis niet overleeft.