BUSSUM - Een aantal bewoners van 't Gooi wordt getest op het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek. Ook de afgelopen dagen zijn enkele bewoners al getest. Tot nu toe is er niemand daadwerkelijk besmet met het virus.


Hoeveel mensen uit 't Gooi precies zijn getest is niet bekend. Volgens een woordvoerder gaat het om een handjevol mensen. Van niet alle testen is al een uitslag bekend. Wanneer die wel verwacht wordt, is niet bekend.

Volgens de GGD Gooi en Vechtstreek is de besmetting die vandaag wordt gemeld op het hoofdkantoor van Nike in Hilversum niet een besmetting bij iemand uit 't Gooi.

Heel veel meer kan de GGD momenteel nog niet zeggen. "Ik wil vooral benadrukken dat er op dit moment nog niemand in 't Gooi is besmet met het coronavirus. Dat houden we natuurlijk wel goed in de gaten. We volgen de situatie op de voet en hebben met flinke regelmaat overleg met elkaar om de nieuwste informatie met elkaar uit te wisselen", vertelt Marije Mansfeld van de regio Gooi en Vechtstreek.

Telefoonnummer voor vragen
De regionale GGD heeft vanochtend een telefoonnummer geopend waar mensen met vragen over het coronavirus terecht kunnen. Dat nummer is 035-6926400.

Er zitten vier medewerkers paraat om vragen te beantwoorden. "We hebben dat nummer geopend naast het landelijke informatienummer dat er al is. Mensen uit de regio die vragen hebben, of zorgen, of zelf denken dat ze zijn besmet kunnen met dit telefoonnummer bellen", aldus Mansfeld.