MUIDEN - In mei is er voor jong en oud weer van alles te beleven bij Rijksmuseum Muiderslot. Zo staat er tijdens de meivakantie (27 april t/m 12 mei) een afwisselend creatief programma klaar en is er een leuke theatervoorstelling voor de hele familie. Je kan zelf aan de slag met het lentethema: maak je eigen voorjaarscreatie, ga op tuinsafari en kom vliegeren tijdens Hemelvaart. En tijdens het Pinksterweekend zijn er echte ridders op het kasteel! Binnen staat de tentoonstelling Design by Nature (t/m 12 mei) met spectaculaire foto’s van bijzondere insecten.5 mei: Professor Bombastix en de sprookjesmakers

Waar komen sprookjes vandaan? Nou, ergens … is een kasteel en als je daar door de wenspoort stapt dan kom je in de wereld van Professor Bombastix. Daar mag je hem helpen met het maken van sprookjes, hard werken, sprookjes hebben regenboogkleuren nodig, dromenpoeder, wolkensap en de ongrijpbare magie die moet worden gevangen in een ketel met heksensoep. Nou, en dat is pas het begin. Praktische informatie: 14:00 uur -14:45 uur, Kosten € 5 euro, leeftijd vanaf 4 jaar. Kaartjes reserveren kan via de website https://muiderslot.nl/kaartjes/.


Vliegerfestival op 9 & 10 mei

We nemen Hemelvaart dit jaar wel heel letterlijk, want we gaan vliegeren bij het Muiderslot. De perfecte plek voor het oplaten van je vlieger want het kan flink waaien rond het slot. Nu, maar zeker ook vroeger toen het kasteel nog aan de Zuiderzee lag.

Maak je eigen vlieger en laat hem op op in de tuinen van het kasteel of kom genieten van een demonstratie van échte vliegeraars (Fryske Draeken). Ze laten metersgrote vliegers in de meest uiteenlopende vormen en figuren op. Plezier verzekerd voor jong en oud! Natuurlijk is het deze dag ook mogelijk om van het kasteel en de tuinen te genieten.
Praktische informatie: Demonstraties en vliegers maken vinden de hele dag plaats. Eigen vliegers gebruiken is helaas niet mogelijk. Er zijn geen extra kosten verbonden als je een entreebewijs voor het Muiderslot hebt.

Ridderweekend op 19 & 20 mei

Ga mee terug in de tijd! Tijdens het Pinksterweekend waan je je op het Muiderslot in de middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen laten zien en vertellen hoe zij vroeger leefden en de vijand op afstand hielden. Ook zijn er demonstraties zwaardvechten, oude ambachtenen en zijn er verschillende doe-activiteiten. Troubadour Lucas Florent verzorgt de muziek en er is een echte vuurspuwer. Praktische informatie: Kosten: € 3 exclusief entreebewijs voor het kasteel. Kaartjes reserveren kan via de website.

Yoga bij het Muiderslot op 25 mei

In deze drukke tijden geven we bij Rijksmuseum Muiderslot aandacht aan positiviteit, kracht en ontspanning. Dit doen we tijdens een exclusieve clinic waarin yoga, mindfulness en geschiedenis elkaar ontmoeten in het kasteel. Praktische informatie: Tijd: 14:30 – 15:45 uur. Kosten € 15 per persoon. Dit is inclusief yogasessie, thee en een snackje en exclusief entreebewijs tot het museum (entreebewijs is verplicht bij deelname). Een plek reserveren kan via de website https://muiderslot.nl/kaartjes/.

Praktische informatie Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Daar vind je ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route.