MUIDEN - Van 14 tot en met 29 oktober 2023 vieren we de herfstvakantie bij het Muiderslot. Er zijn allemaal leuke dingen te doen. Zo komen er ridders logeren en zijn er workshops. Ook de herfstige kasteeltuinen vragen erom om ontdekt te worden.

Oog in oog met échte ridders tijdens het Ridderweekend


Op 21 & 22 oktober 2023 logeren ridders van de 12e compagnie en ambachtslieden van de Hanzecompagnie bij het Muiderslot. Er wordt zowel binnen als buiten muziek gemaakt, gekookt en geproefd, gevochten en weer goed gemaakt. Er is veel te zien en te doen. Je kijkt je ogen uit! Wil je de middeleeuwen beleven? Kom dan langs bij het Muiderslot! Tijdens dit Ridderweekend geldt een toeslag van € 3,00 op alle reguliere entreeprijzen. Kaartjes zijn te koop via muiderslot.nl/kaartjes.

Workshop foodstyling

Dat eten lekker smaakt en ruikt is één ding maar kijk jij wel eens goed naar je eten? Het oog wil ook wat toch? Tijdens de herfstvakantie kun je bij het Muiderslot de fijne kneepjes van foodstyling leren. Met de foto’s van culinair fotograaf Yessica Duque die te zien zijn in het kasteel en de 17e-eeuwse voedsel stillevens die in het Muiderslot hangen, wordt dat een appeltje eitje. Dus…. breng je camera/telefoon mee want hoe leuk is het om jouw food creatie te delen via social media. Dagelijks van 12:00 tot 15:00 uur. Leeftijd 8 tot 99 jaar. Deelname is zonder kosten. Check de website voor de data.

Workshop weven

Altijd al willen leren weven? Of heb je gewoon zin om creatief bezig te zijn. Kom dan naar de workshop weven! Onder begeleiding van een workshopdocent leer je een eigen ‘weefgetouw’ opzetten en de fijne kneepjes van het vak. Er liggen garens klaar in alle kleuren van de regenboog. En je gaat sowieso naar huis met je zelf geweven kunstwerk. De workshop is voor jong en oud, want weven is niet alleen heel leuk maar ook nog eens heel goed tegen stress. Deze workshop is dagelijks voor alle leeftijden in de herfstvakantie maar niet in de weekenden. Deelname is zonder kosten en je kan gewoon aanschuiven.

Rondleiding Eureka

De Maand van de Geschiedenis staat dit jaar in het thema van ‘Eureka!’. Het is de uitroep die je doet als je iets geweldigs hebt ontdekt. In de 700 jaar lange geschiedenis van het Muiderslot zijn er talloze uitvindingen gedaan. Deze hebben veel invloed gehad op het leven in en rond het kasteel. Tijdens deze speciale rondleiding is er aandacht voor kleine en grote uitvindingen die het leven van de bewoners van het Muiderslot voorgoed hebben veranderd. Data & tijden: 14, 15, 28, en 29 oktober 2023, 11:00 en 14:00 uur. Alleen voor volwassenen. Er geldt een toeslag van € 5,00. Reserveren kan via muiderslot.nl/kaartjes

Tentoonstelling Kleuren en smaken onthuld

Tot en met 12 november 2023 staat het Muiderslot in het teken van eten, recepten en fotografie. Yessica Duque, foodfotograaf, foodstylist én kok, is namelijk te gast in het kasteel met de tentoonstelling Kleuren en smaken onthuld. Haar werk kan je zien als een hedendaagse tegenhanger van de stillevens uit de 17e eeuw van het Muiderslot. In de historische kasteelruimtes en met de foto’s van Duque komt de culinaire geschiedenis tot leven. Meer informatie >>>