HILVERSUM - Aanstaande zaterdag komen ze weer naar Hilversum om hun boekjes voor een gelukkig leven uit te delen: de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk. Hilversum Noord doen ze deze keer aan, naar aanleiding van de nieuwe ludieke verkeersactie op de Snelliuslaan.

Alles wat aandacht krijgt, groeit, moet de Gemeente Hilversum hebben gedacht bij het plaatsen van een innovatieve snelheidsmeter op de Snelliuslaan, die automobilisten beloont voor goed weggedrag. Wie onder de limiet van 30 blijft in de buurt, doneert daarmee voor het goede doel.

“Fantastisch”, noemt Hans Beekmans dit initiatief van de Gemeente. “Want goed voorbeeld doet goed volgen, en door goed verkeersgedrag te belonen stimuleer je mensen in de goede richting. Dit sluit helemaal aan bij ons boekje De Weg naar een Gelukkig Leven.”

Beekmans is op een missie om alleen in Hilversum 20.000 van deze boekjes te verspreiden. Het boekje is in 1982 geschreven door L. Ron Hubbard maar nog steeds actueel. Het bestaat uit 21 leefregels voor een gelukkig leven, gebaseerd op gezond verstand. Wie in de samenleving om zich heen kijkt ziet talloze voorbeelden waar de leefregels van toepassing zijn en hoe deze bij kunnen dragen aan verbeterde omstandigheden.

“Een van die leefregels is bijvoorbeeld dat we goed voor onze planeet moeten zorgen” aldus Beekmans. Goed voor de planeet zorgen begint in je eigen buurt, en zo’n verkeersactie van de Gemeente is een prachtig voorbeeld. En als daarmee ook nog eens een goed doel wordt ondersteund, wordt iedereen daar gelukkiger van!”