HILVERSUM - Het is een beetje ongemerkt aan ons voorbijgegaan, maar 20 maart was het de internationale dag van geluk. Als het aan de stichting De Weg naar Geluk lag, zou iedere dag een dag van geluk moeten zijn, maar helaas is de realiteit anders. Om mensen die het moeilijker hebben toch een steuntje in de rug te geven, komt de stichting aanstaande zaterdag weer naar Hilversum om hun gelijknamige boekjes voor een gelukkig leven uit te delen.

Het is de vijfde keer dit jaar dat ze Hilversum aandoen, de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk. In 2021 deden ze de mediastad ook maandelijks aan. Het doel was om in Hilversum alleen 20.000 ‘De Weg naar Geluk’ boekjes uit te delen; inmiddels staat de teller op bijna 12.000.

Hans Beekmans, tandarts uit Laren, is de actie vorig jaar in juli gestart. Wanneer hem gevraagd wordt naar de reden erachter, raakt hij gepassioneerd. “Er is zoveel ellende om ons heen. We zijn nog maar nauwelijks bekomen van corona, en de vrede ligt onder vuur door wat er in Oekraïne gebeurt. Het is dichtbij en raakt ons allemaal. Veel mensen voelen zich machteloos. Juist daarom is dit boekje zo belangrijk; het geeft je handvatten om ondanks alles om je heen je eigen leven beter te maken.”

Beekmans is op een missie om alleen in Hilversum 20.000 van deze boekjes te verspreiden. Het boekje is in 1982 geschreven door L. Ron Hubbard maar nog steeds actueel. Het bestaat uit 21 leefregels voor een gelukkig leven, gebaseerd op gezond verstand. Wie in de samenleving om zich heen kijkt ziet talloze voorbeelden waar de leefregels van toepassing zijn en hoe deze bij kunnen dragen aan verbeterde omstandigheden.

Beekmans: “In de inleiding van het boekje staat dat je het geeft aan iemand die je toewenst dat het goed met hem gaat. Met die intentie delen wij het ook uit. We willen dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect. Van een positievere omgeving worden we allemaal blij.”