BUSSUM - Het werk aan het spoor door Naarden en Bussum loopt exact halverwege op rolletjes. Dat zegt ProRail. "Alles ligt op schema", vertelt een woordvoerder.


Er wordt dag en nacht gewerkt aan het spoor door Naarden en Bussum, waardoor er meer dan drie weken geen treinen rijden. Bijna alles wordt aangepakt. Er worden sporen weggehaald, wissels en bovenleidingen worden vervangen, spoorwegovergangen worden korter gemaakt en even verderop wordt gewerkt aan de aanleg van een faunapassage met een fietstunnel.

Halverwege de werkzaamheden is het resultaat al goed te zien: waar het spoor door Naarden en Bussum tot twee weken geleden nog een wirwar van rails was, liggen er nu nog maar enkele.

Vervolg werk
Het werk op het spoor zelf gaat door tot en met 25 augustus. Vanaf woensdag wordt er ook ter hoogte van Weesp aan het spoor gewerkt.

Als het werk op het spoor is afgerond, is nog niet alles klaar. Ook station Naarden-Bussum wordt daarna nog aangepakt. Daar komt aan de achterkant een nieuwe ingang en worden meer fietsenrekken geplaatst.