'T GOOI - "Als je een uitdagende opdracht geeft aan je leerlingen en het lukt ze om die op te lossen. Dan zie je de blijdschap en de trots op zichzelf. Dat vind ik zo ontzettend waardevol." Pieter Mijnhout zat ooit zelf op het Alberdingk Thijm College (ATC) in Hilversum en geeft er nu wiskunde aan de onderbouw. Daarnaast studeert hij aan de Hogeschool van Amsterdam om zijn onderwijsbevoegdheid te halen. Voor iedereen die ook geïnteresseerd is in het zijinstroom traject organiseert Leraar in het Gooi op 12 mei een informatiebijeenkomst op het Alberdingk Thijm College in Hilversum.

Leraar in het Gooi zet zich in om het lerarentekort te verkleinen dan wel voorkomen. Hiervoor is het informatie portaal leraarinhetgooi.nl ontwikkeld en worden belangstellenden actief geïnformeerd over het vak van leraar en de mogelijkheden voor zij-instromers. De informatieavond op donderdag 12 mei staat specifiek in het teken van werken in het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerden worden geïnformeerd en geïnspireerd door vertegenwoordigers van scholen en lerarenopleidingen. Daarnaast kunnen zij met een aantal zij-instromers in gesprek om hun ervaringen te horen.

Info avond zij-instroomtraject voortgezet onderwijs: 12 mei van 19.30 tot 22 uur, live op het Alberdingk Thijm College, Laapersveld 9 in Hilversum. Opgeven via www.leraarinhetgooi.nl.