HILVERSUM - Op donderdag 13 juni zal het duurzaamheidsevenement PechaKucha Hilversum 2024 plaatsvinden in De Vorstin. De 17e editie van het evenement belooft een tiental inspirerende Hilversumse verhalen van duurzame ondernemers, burgerinitiatieven en groene voorlopers. Een drietal sprekers is alvast bekend gemaakt.

Anne Oosterbaan is directeur bij woningbouwcorporatie de Alliantie. Ze ziet in de toekomst van wonen een noodzaak voor duurzame bouwmethodes en sociale cohesie. Ze laat zich leiden door haar ervaring en toekomstvisie om iedereen een duurzaam thuis te bieden.

Maggie en Jolanda zijn vrijwilligers bij de Ketting Kledingruil. Zij zorgen dat meerdere tassen met kleding binnen Hilversum rondreizen van huis naar huis, zodat deelnemers kleding kunnen uitwisselen. Zo dragen ze bij aan het duurzaam hergebruik van kleding, allemaal op fietsafstand.

Cor Simon is landschapsarchitect. Hij pleit ervoor om groen vaker te gebruiken als uitgangspunt bij het inrichten van Hilversumse tuinen. Vraagstukken als hoe de tuin ecologisch in de buurt past en welke rekening je kunt houden met lokale dieren houden hem bezig.

Organisator achter het evenement is Hilversum100, het verbindende netwerk van duurzame doeners. Ze benadrukken het belang van PechaKucha Hilversum als een platform om inspirerende ideeën te delen voor een duurzamere toekomst. “Duurzaam leven begint bij onszelf” zegt Erwin de Swart, coördinator van het evenement. “In ons netwerk en op plaatsen als dit zie je hoe andere Hilversummers dat doen”, vult hij aan. Het evenement vormt al jaren een belangrijk platform voor de club, waar Hilversummers met duurzame ambitie elkaar vinden.

Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar op de website van de Vorstin. Eerdere presentaties zijn terug te kijken op www.pechakucha-hilversum.nl .