HILVERSUM - Deelnemers van de Hilversum City Run kunnen 16 april met een gerust hart meedoen aan de wedstrijd, dankzij de vier AED's die de organisatie heeft aangeboden van CardiAid. De defibrillators worden rondom het parcours ingezet, zowel op vaste punten als bij vrijwilligers die rondfietsen tijdens het event.

"Het was nog een flinke klus om de AED's te kunnen inzetten, aangezien veel leveranciers niet zoveel AED's beschikbaar hadden. Gelukkig reageerde CardiAid direct en kon ook leveren wat wij nodig hebben,'' aldus de organisatie van de Hilversum City Run. "We hopen de AED's natuurlijk niet te hoeven gebruiken, maar met zo'n groot (hardloop) event bestaat er natuurlijk altijd een risico dat er iets misgaat en dan is het fijn als er overal een AED in de buurt beschikbaar is.''

"We zijn blij dat we aan de wensen van de Hilversum City Run kunnen voldoen," vertelt Thomas Balm van CardiAid. "Het is mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een groot event als deze. Natuurlijk hoop je dat de AED's niet nodig zijn, maar mocht het toch zo zijn, dan voldoen onze hoogwaardige defibrillators aan alle eisen."