HILVERSUM - Afgelopen zaterdag vond de CoderDojo plaats op de nieuwe HvA Campus op het Media Park in Hilversum. Tijdens deze ochtend leerden kinderen van 7 t/m 17 jaar gratis de beginselen van programmeren. De vijftien deelnemers gingen zelfstandig of met hulp van elkaar en vrijwilligers aan de slag.


CoderDojo is een landelijk initiatief waar kinderen gratis kunnen leren programmeren onder toezicht van bevlogen vrijwilligers. De Bibliotheek Hilversum en het A. Roland Holst College organiseren maandelijks de CoderDojo’s in Hilversum. Voor de eerste keer was de Hogeschool van Amsterdam met zijn nieuwe HvA Campus op het Media Park host van deze leerzame activiteit voor kinderen.

Aan de slag met programmeren
De kinderen gingen dit weekend aan de slag met allerlei vormen van programmeren. Sommige kinderen komen vaker naar de CoderDojo’s en werken aan grotere projecten zoals het programmeren en maken van een robot. Maar ook voor kinderen die eenmalig komen was er genoeg te doen. Ze deden programmeerspellen op de laptop of ontwierpen een simpele website of robot. Het was leuk om te zien dat kinderen die vaker naar de CoderDojo komen de andere kinderen spontaan hielpen met programmeren.

HvA Campus in Hilversum
Voor de HvA Campus op het Media Park is het hosten van de CoderDojo een mooie aanvulling op het bestaande programma. Dat programma bestaat onder andere uit IT-omscholing (Make IT Work www.it-omscholing.nl) en het helpen van mkb’ers bij hun volgende stap op het gebied van digitalisering via SPOT 035. SPOT 035 is een nieuw laagdrempelig platform voor mkb’ers uit de regio (www.spot035.nl). Met de CoderDojo kan de HvA Campus ook de jongste doelgroep bereiken op het gebied van IT. Kijk voor de volgende CoderDojo op www.coderdojo.nl.