HILVERSUM - Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020 vond in de Hoogvliet supermarkt aan de Seinstraat in Hilversum een inzamelingsactie plaats van Voedselbank Gooi en omstreken. Vrijwilligers van de Voedselbank hebben zich ingezet om producten in te zamelen. De klanten van Hoogvliet hebben gul gedoneerd: er zijn maar liefst 80 kratten met levensmiddelen opgehaald.

Klanten die de supermarkt betraden kregen van de vrijwilligers het verzoek om één of meerdere producten van het Voedselbank-boodschappenlijstje te kopen. Na het afrekenen werden de gekochte producten ingeleverd bij de vrijwilligers. Alle producten van het lijstje stonden in de winkel bij elkaar op een stelling. Zo zag de klant meteen waar zij terecht kon voor de gewenste artikelen. De ingezamelde producten zijn vooral lang houdbaar en variëren van ragout, aardappelpuree en koffiepads tot allesreiniger.

Structurele steun aan de Voedselbank
Hoogvliet werkt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag mee aan inzamelingsacties van lokale voedselbanken. Daarnaast bestaat er een langdurige samenwerking met de Voedselbanken in het hele marktgebied. Deze samenwerking houdt in dat er vanuit alle 70 Hoogvliet supermarkten structureel producten aan de Voedselbank worden gedoneerd. Voedselbanken die goederen kunnen gebruiken, benaderen een Hoogvliet supermarkt in de buurt en starten zo de samenwerking op. Zij halen vervolgens enkele keren in de week goederen op die Hoogvliet niet meer kan verkopen.