BUSSUM - Stichting Kinderen in Nood uit Bussum heeft woensdag in klimcentrum Rock Steady een cheque gekregen van 4.703,97 euro voor Oekraïne. De honderd jeugdleden van klimvereniging Top-it klommen dit bedrag afgelopen week bij elkaar.

Klimtrainer Bart Overmars zette de actie op. De kinderen van de klimvereniging kregen een paar dagen om sponsors te zoeken. In plaats van hun normale training, moesten ze zoveel mogelijk routes zien te klimmen voor het goede doel. De reacties van de klimtrainers na het tellen van het ingezamelde geld: 'wow', 'wonderbaarlijk' en 'perplex'.

Volle vrachtwagens
Het goede doel is de lokale Stichting Kinderen in Nood. Vrijwilligers van de stichting brengen al dertig jaar vrachtwagens vol hulpgoederen naar plekken waar het nodig is. En voor vluchtelingen uit Oekraïne is die hulp nu héél hard nodig. Deze week rijden er vrachtwagens met tenten, kleding, popcorn, toilettassen en schooltafeltjes en -stoeltjes vanuit Eemnes naar buurlanden van Oekraïne.

Langs de deuren
De jonge klimmers bij Rock Steady wilden dolgraag hun steentje bijdragen aan dit project. Klimmer Aaron (14 jaar) is topscorer met een opbrengst van 500 euro. Zijn geheim? 'Enthousiast langs de deuren gaan. En oproepjes zetten in alle familie-, vrienden- en buurtappgroepen.' Ook Milano (11) en Isabella (10) haalden honderden euro's op. Isabella: 'ik wilde heel graag zoveel mogelijk doen om de kinderen uit Oekraïne te helpen'.

Vrijwilligers gezocht
Stichting Kinderen in Nood kan nog steeds donaties en vooral vrijwilligers gebruiken, vertelt secretaris Anjo van 't Hof. 'We zoeken nog vrijwilligers die een avond of op zaterdagochtend tijd hebben om te helpen hulpgoederen te sorteren in Bussum.' Aanmelden kan via kindereninnood.nl/vrijwilligers