MUIDEN - Beleef de magie van de ontluikende natuur bij het Muiderslot. Na een koude winter wordt het lente en komen de tuinen weer in bloei. Kom dus Pasen vieren op het Muiderslot want er is van alles te doen. Er is een Paasspeurtocht, een workshop en je kan genieten van seizoensgebonden lekkernijen en drankjes bij diverse horeca pop-up plekken.

Zoek de vogeleieren
Ga op zoek naar kistjes met vogeleieren in de kasteeltuinen. Bij elk kistje krijg je een letter, als je alle letters hebt, ontdek je de allerlaatste vogel. Gelukt? Dan kan je op de binnenplaats je gratis chocolade paashaasje ophalen.

Tuintours over vogels en planten
Tijdens de tuintours leer je meer over verschillende vogelsoorten, hun gedrag en de belangrijke rol die ze spelen in het ecosysteem van de kasteeltuinen. Verder is er van alles te leren over de verschillende planten die rond het Muiderslot te vinden zijn.

Stempel je eigen lentebeestjes
Zonder insecten geen lentemagie! Vlinders en bijen bestuiven de voorjaarsbloesem en lieveheersbeestjes beschermen jonge plantjes tegen de schadelijke bladluis. Maar ze zijn zo klein! Kijk daarom eerst goed rond in het museum zodat je weet hoe ze eruitzien. Dan kan je tijdens de creatieve workshop namelijk je eigen voorjaarsbeestjes stempelen. Liever je eigen paasei ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook!


Alle activiteiten zijn gratis als je in bezit bent van een toegangskaartje.

Ook te zien met Pasen
Design by nature, bloemen en insecten (16 maart tot en met 12 mei)

De kasteeltuinen staan op het punt te ontluiken en het voorjaar dringt het kasteel binnen. Laat je verwonderen door de pracht van de natuur door de ogen van getalenteerde kunstenaars in de voorjaarsexpositie ‘Design by nature’. Fotograaf Marit van Ekelenburg brengt met verbluffende close-ups de schoonheid van insecten in beeld, terwijl het stylistenduo The Wunderkammer de kasteelruimtes versiert met eigentijdse bloemencreaties.

AGENDA APRIL 2024

Rondleidingen langs hoogtepunten van het Muiderslot 6,7,13 en 20 april
Ontdek alles wat je nog niet wist over het Muiderslot! Het gebouw, de bewoners, bijzondere gasten, het leven op een kasteel, de kunstvoorwerpen en meer. In ruim 700 jaar is er heel wat gebeurd en daar zijn veel verhalen over te vertellen. Loop mee met een van onze gidsen en kom van alles te weten over het kasteel. Deze inlooptour is gratis als je een entreekaartje hebt voor het Muiderslot. Je kunt je op de dag zelf aanmelden bij het infohuisje op de binnenplaats. Leeftijd 12+, duur 45 minuten.

Yoga bij het Muiderslot op 13 april
In deze drukke tijden geven we bij Rijksmuseum Muiderslot aandacht aan positiviteit, kracht en ontspanning. Dit doen we tijdens een exclusieve clinic waarin yoga, mindfulness en geschiedenis elkaar ontmoeten in het kasteel. Tijd: 14:30 – 15:45 uur. Kosten € 15 euro per persoon. Dit is inclusief yogasessie, thee en een snackje en exclusief entreebewijs tot het museum (entreebewijs is verplicht bij deelname). Een plek reserveren kan via de website.

Praktische informatie
Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Daar vind je ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route.