HILV ERSUM - De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag 16 december een Lichtjesviering rond het thema: ‘Je bent een geschenk’. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com.

‘Onze open avond staat dit keer in het teken van Kerst, het feest van het licht. Los van welke achtergrond je hebt, voelen we zeker in deze donkere dagen de behoefte aan licht’, vertelt trainer Yvonne van den Heuvel. ‘Ik geloof dat het voor elk mens een uitnodiging is: licht zijn en licht verspreiden. Voor mij raakt dan de essentie van kerst.’

‘We worden samen een moment stil in die hele drukke decembermaand’, gaat Anne Tuk, één van de ritueelbegeleiders, verder. ‘Heel even geen to do-lijstjes of dingen die je aandacht vragen, maar ruimte om je af te vragen hoe het echt met je gaat en wat je op dit moment nodig hebt. Ruimte ook, om een beetje licht te sturen naar anderen. Ik kan soms doodmoe binnenkomen en met een gevuld hart na afloop de deur uitlopen. Ik heb dan letterlijk weer meer compassie om m’n weg te vervolgen.’

De School voor Compassie organiseert om de drie weken een Open Avond. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje. Ook is er live-muziek.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school, maar je kunt ook gewoon elke keer komen. Het programma is iedere keer anders.

De School voor Compassie is één van de innovatieve projecten die het Leger des Heils de afgelopen tijd is gestart. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.