LOOSDRECHT - De dames van de Lions Loosdrecht e.o. hebben zich het afgelopen jaar met verschillende acties ingezet om de watersportactiviteiten voor kinderen met een beperking op het watersporteiland Robinson Crusoe mogelijk te maken. Sailwise organiseert deze actieve watersport al 50 jaar vanaf meerdere locaties in Nederland, waaronder ook vanuit dit prachtige eiland in de Loosdrechtse Plassen. Afgelopen week ontving directeur Renske Rietbergen uit handen van de president, Saskia Klomps-Frericks, van de Lions een prachtige cheque van € 6.615,70.

De Lions Loosdrecht hebben afgelopen jaar oliebollen verkocht op de kerstmarkt in Loosdrecht. Saskia: "we merken dat de inwoners meer oliebollen kopen, omdat de gehele opbrengst naar de kinderen op Robinson Crusoe gaat. De Loosdrechtenaren dragen dit herkenbare en belangrijke doel een heel warm hart toe". In februari hebben de dames ook weer de traditionele Bridge op de Dijk georganiseerd, waaraan dit jaar 108 paren deelnamen. De opbrengst van deze actie is ook besteed aan het prachtige bedrag op de cheque voor SailWise. Directeur Renske Rietbergen is heel erg blij met deze mooie gift van de Lions dames. "Watersport is een ideale sport voor kinderen met een beperking, want met de juiste hulpmiddelen en begeleiding kunnen ook zij zelfstandig zeilen, kanoën en suppen. De kinderen laten letterlijk en figuurlijk hun beperking achter op de steiger."

Nieuwe steigers

SailWise kan de donatie van de Lions heel goed gebruiken, want na de grote renovatie van de accommodatie op het watersporteiland vorig jaar, moeten aankomende winter de steigers geheel vernieuwd worden. Deze zijn op het watersporteiland sterk verouderd. De spijkers steken uit het hout en op meerdere plaatsen begint het hout te rotten. Als de verouderde steigers geen ingrijpend onderhoud krijgen, dan wordt watersport voor kinderen met een beperking straks onmogelijk. Met de renovatie van de steigers is een heel groot bedrag gemoeid en zijn alle donaties meer dan welkom.

Meer informatie op https://sailwise.nl/nl/steun-ons/doneeracties/doneer-voor-nieuwe-steigers-en-terras-op-robinson-crusoe