HILVERSUM - Met alle leerlingen presenteerde Marjoleins Dance Studio haar 18e voorstelling ‘The Dance Olympics’. Tijdens deze show kon het publiek op afwisselende muziek genieten van klassiek ballet, hiphop, streetdance, jazzdance, moderne dans, breakdance en zang. Kortom een show met muziekgenres en dansstijlen van alle tijden en voor elke leeftijd!

Dansend door de Sporten: Een Ode aan de Olympische Spelen

Dit jaar brengen wij de Olympische Spelen van Parijs 2024 een stukje dichterbij met onze voorstelling ‘The Dance Olympics’! Vanaf de oorsprong in de majestueuze Griekse oudheid, waar de basis van de Olympische Spelen werd gelegd, reizen we door de tijd naar het heden, naar de verwachtingsvolle spelen van vandaag.

Een traditie in een nieuw jasje
Marjoleins Dance Studio presenteert elke twee jaar een nieuwe dansvoorstelling, waarbij alle enthousiaste leerlingen schitteren op het podium. Een prachtige ervaring voor de leerlingen en een fantastische show voor alle familieleden, vrienden en dansliefhebbers die komen kijken.

Met creatieve choreografieën worden op het podium diverse olympische sporten vertolkt. Van een basketbalteam vol stoere hiphoppers tot moderne dansers die een vloeiende draai geven aan taekwondo, en van de elegante bewegingen van ritmisch gymnastiek die uitgevoerd worden door onze jonge ballerina’s.

Bij Marjoleins Dance Studio houden we erg van diversiteit en inclusiviteit. De cast bestaat uit zowel jonge als ervaren dansers, die gezamenlijk een dynamische voorstelling creëren. 'The Dance Olympics' markeert de 18e show in een reeks van boeiende voorstellingen met uiteenlopende thema’s. “Naar 30 losse dansen kijken is zelfs voor mij iets te veel van het goede. Daarom zoek ik naast het thema van de show ook altijd naar een rode draad, de moraal van het verhaal. Zodat het publiek meegenomen wordt naar een ‘happy end’. Ik ben benieuwd of het publiek de boodschap ontdekt”, aldus Marjolein van Haren.

Marjolein van Haren, eigenaresse van de studio, is een gepassioneerde docent en ervaren danseres die de shows aanstuurt. Marjolein brengt altijd een flinke dosis enthousiasme en betrokkenheid mee, waardoor de voorstellingen hoogtepunten zijn in het dansende leven van onze leerlingen. Ze zegt hierover: ”als alles geregeld is, geniet ik met volle teugen van de show en kijk ik met ontroering naar al onze leerlingen die op het toneel staan te stralen”.

De Shows
Op zaterdag 16 maart 14:30 en 19:30 vonden de shows plaats in een drukbezocht Spant Theater Bussum.

Achtergrond

Marjoleins Dance Studio bestaat al sinds 1984 en is gevestigd in de studio aan de Melis Stokelaan (naast de Bethlehemkerk) in Hilversum. Dit was de 18e voorstelling geproduceerd door Marjolein van Haren. Voor meer informatie kunt u de website bekijken: www.marjoleinsdancestudio.nl of contact opnemen via info@marjoleinsdancestudio.nl