MUIDEN - De pepernoten liggen in de winkel en het is bijna zover... Sinterklaas komt weer aan in Nederland. En als Sinterklaas in Nederland is, logeert hij altijd op het Muiderslot. En dan is er van alles te beleven en te doen: pieten, muziek, pepernoten bakken en natuurlijk kun je ook het paard van Sinterklaas komen aaien.

Sint nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. De poorten staan open tussen 10.00 en 17.00 uur. Ook is het Kasteel van Sinterklaas vanaf 18 november 2023 geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Dan wel zonder Sint en zijn gevolg.

Sint activiteiten

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen op het Muiderslot. De Sinterklaasliedjes klinken en ondertussen staan de schimmel en de pieten op het slotplein. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer én de slaapkamer van Sint, swingen in de Pieten disco of lekker kleuren. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor Sint of meehelpen met gedichten schrijven.

Bezoek op doordeweekse dagen

Van 18 november tot en met 3 december 2023 zijn (school-)kinderen en BSO’s welkom van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur om de slaapkamer van Sint en de pakjeskamer te bewonderen. Ook kunnen zij hun pietenvaardigheden oefenen in een spelletjesparcours of een mooie tekening maken. Sint, zijn schimmel en de Pieten zijn er niet op doordeweekse dagen, omdat zij dan op cadeautjesjacht zijn. Met een speciale videoboodschap heet de goedheiligman de kinderen welkom en nodigt hen uit om zijn kasteel te ontdekken.

Kaartverkoop & openingstijden

Let op! Entreetickets zijn online te koop via muiderslot.nl/kaartjes. Je kan zelf een starttijd kiezen en daarna blijven tot sluitingstijd. Het Kasteel van Sinterklaas is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Er geldt een toeslag van 3 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Kijk voor meer praktische informatie op muiderslot.nl/plan-je-bezoek.