BUSSUM/HUIZEN - De provincie Noord-Holland vernieuwt het asfalt en voert aanpassingen uit om de Crailoseweg (N527) tussen Bussum en Huizen veiliger te maken.


De werkzaamheden vinden plaats gedurende 5 nachten, van zondag 31 juli tot vrijdag 5 augustus tussen 20.00 uur tot 6.00 uur. De weg is dan afgesloten voor autoverkeer.

Aanpassing verkeerssituatie

Het is nodig om het asfalt op de Crailoseweg te vervangen. Dit gebeurt met geluidsreducerend asfalt dat voor 50% bestaat uit gerecycled materiaal. In combinatie met dit onderhoud verbetert de provincie ook de veiligheid van de weg. Zo wordt ter hoogte van het kruispunt met de Oud Blaricummerweg de snelheid verlaagd van 80km naar 60km per uur en komen er verkeersdrempels. Door deze aanpassingen kan verkeer beter op elkaar anticiperen en kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken.

Bereikbaarheid

Tijdens de avond- en nachtafsluiting van de Crailoseweg van 31 juli tot 5 augustus is de weg afgesloten voor autoverkeer en gelden er omleidingsroutes. Verkeer vanuit Huizen wordt omgeleid via de Nieuwe Bussummerweg naar de A1 en verkeer vanaf de A1 wordt omgeleid via de A27.

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen van het naastgelegen fietspad gebruik blijven maken. Indien nodig gebruiken ook de nood- en hulpdiensten het fietspad om langs de werkzaamheden te rijden. Connexxion zet gedurende de dienstregeling pendelbussen in om reizigers van het Tergooi ziekenhuis naar Gooimeer P+R te brengen om daar over te stappen op lijn 320.

Studie naar fietsknelpunt

De provincie voert daarnaast ook een studie uit naar het kruispunt N527 met de Oud Blaricummerweg en de Oude Naarderweg. Er wordt onderzocht hoe de fietsoversteek op deze plek nog veiliger is in te richten. Hierbij wordt ook het kruispunt N527 – Museumlaan betrokken. De resultaten van de studie worden eind dit jaar verwacht.