LAREN - Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni gaat Laren bruisen. Concerten, voorstellingen en diverse presentaties komen samen in Zomer Muziek & Dans Festival Laren. Van laagdrempelig aanbod tot professionele musici zijn te bewonderen in de Kloostertuin en het theater van het Brinkhuis te Laren.

Initiatiefnemers Linda Kleijer (muziekver. St. Jan), Leon Schouten (Brinkhuis) en Coen Schimmel (De Gooische Muziekschool) hebben een mooi en divers festivalprogramma samen kunnen stellen.

Het idee voor het opzetten van een nieuw festival ontstond een jaar geleden toen de jubilerende Muziekverenging St. Jan een Wij(n) Laren Concert gaf in de Kloostertuin van het Brinkhuis. Aan dit concert werkte mee de Klepperman van Elleven, Theatergroep De Papegaai en De Gooische Muziekschool. Dit concert smaakte naar meer en zo ontstond bij de Muziekverenging in samenwerking met de Gooische Muziekschool het idee voor een breder opgezet festival. Toen ook Brinkhuis directeur Leon Schouten enthousiast was ging de bal rollen.

Er staat inmiddels een prachtig programma waar in vertegenwoordigd zijn:
· Dans demonstraties van dansstudio Flash
· Kinderconcert door De Gooische Muziekschool
· Zondagochtend Koffieconcert door Gooische Muziekschool
· Muziek Quiz
· Optredens door MCC Next en Mannenkoor de Speuit
· Jongeren programma door Versa ism Dynamic Arts
· Summer Vibes Concert met zangeres door Muziekvereniging St. Jan

Kortom voor alle Laarders een smaak: jonge kinderen, jongeren en volwassenen. Er wordt speciaal ingezet om ouderen aan dit festival te verbinden. Gemeente Laren, Bijzonder Laren en de vrienden van het Brinkhuis onderschrijven dit initiatief van harte.

Het Zomer Muziek & Dansfestival Laren vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni in en om het Brinkhuis Laren. Het programma, aanvangstijden en toegangskaarten a €10 vindt u op https://hartvanlaren.nl/zomer-muziek-dansfestival-laren/.