HILVERSUM - De Sailhorse Sailing Club heeft mensen en middelen ingezet voor een nieuwe zeilboot van het type Sailhorse voor SailWise. Deze stichting organiseert al bijna 50 jaar actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. De huidige Sailhorse, die vaart vanaf het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen, is al heel oud en hard aan vervanging toe. Op donderdag 13 april a.s. draagt de Sailhorse Club de boot officieel over aan SailWise en wordt zij te water gelaten en gedoopt.

Zeilen in een rolstoel? Het kan!

Lisette is deelnemer van SailWise, heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. “Het is heerlijk om lekker actief bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan bij SailWise. Ik vergeet mijn beperking als ik aan het zeilen ben. De Sailhorse is mijn favoriete zeilboot op het watersporteiland Robinson Crusoe. Ze is sportief en heel snel op het water.”
De romp van de huidige Sailhorse van SailWise was oud en hard aan vervanging toe. De Sailhorse Sailing Club hoorde van dit probleem en sloeg de handen ineen. De klassenorganisatie heeft SailWise geholpen met een nieuwe Sailhorse door zelf acties te organiseren om geld in te zamelen en met hun leden hebben ze de nieuwe romp verder afgebouwd.

Op donderdag 13 april vindt om 14.00 uur de tewaterlating en de doop plaats van de nieuwe zeilboot bij GWV De Vrijbuiter in Loosdrecht. Voorzitter van de Sailhorse Club, Tjep van Roon draagt het schip dan over aan de directeur van SailWise, Renske Rietbergen. De naam van het schip is gekozen uit de vele inzendingen voor de namenwedstrijd. De naam is bedacht door Willemijn Kleinendorst, een van de enthousiaste vrijwilligers die elk jaar weer een of meerdere watersportvakanties van SailWise begeleiden.
Behalve de Sailhorse Sailing Club hebben ook vele donateurs en GWV De Vrijbuiter bijgedragen aan de nieuwe Sailhorse.

Grenzen verleggen
Uitdagingen aangaan, het beste uit jezelf halen en grenzen verleggen… Zeilen bij SailWise is veel meer dan een leuke tijd op het water. Al bijna 50 jaar laat deze stichting mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Zo kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig zeilen! De vakanties en activiteiten van SailWise dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat.