'S-GRAVELAND - Ga op zaterdag 8 juni mee met deze twee uur durende wandeling voor volwassenen over buitenplaats Jagtlust in `s-Graveland. Ontdek de geschiedenis van de bewoners van de buitenplaatsen en in het bijzonder de familie Six.

Familie Six
Het wandelpad over de buitenplaats is vernoemd naar de familie Six, eeuwenlang eigenaar van Jagtlust. Het pad volgt de voetsporen van de bewoners van weleer én leidt je langs hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats. Heb je het boek "De levens van Jan Six" van schrijver Geert Mak gelezen? Tijdens deze wandeling krijg je een bijzonder kijkje in de levendige geschiedenis van de familie Six en ontdek je de mooiste plekjes van deze buitenplaats.

Geschiedenis Jagtlust
In 1660 werd Cornelis Tromp eigenaar van een strook land buiten de ’s-Gravelandse polder, het Trompenveld. Op dit terrein stond een kleine hofstede met huis, genaamd ’Groot Jan’. In 1861 kwam de buitenplaats in handen van de familie Six, die meer buitenplaatsen bezat. In 1899, onder Willem Six, verbouwden de architecten Schill en Haverkamp het monument tot wat het nu is. Tot 1992, toen de laatste freule Nine Six overleed, is de familie Six eigenaar van deze buitenplaats geweest

Moestuin
Jagtlust heeft een enorme moestuin. Bij de entree staan grote kweekbakken en druivenkassen. De historische houten tuinschutting begrenst vrijwel de hele moestuin. Aan de beschutte binnenzijde liet men leifruit groeien. Zo verschenen de heerlijkste soorten fruit en groente op de eettafel van Jagtlust. In 2013 is zowel de moestuin als de veldschuur opgeknapt en wordt er weer actief getuinierd.

Handig om te weten:
· Bij Jagtlust is geen parkeergelegenheid; kom daarom zoveel mogelijk met de fiets.
· Eventueel kun je gebruik maken van de parkeergelegenheid bij buitenplaats Hilverbeek, Leeuwenlaan 5 in 's-Graveland. Het is dan ongeveer 10 minuten lopen naar Jagtlust.
· Verkoop tickets uitsluitend online· Honden kunnen niet mee.
· Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Waar en Wanneer
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Jagtlust, Leeuwenlaan 42,1243 KB ‘s-Graveland
Datum en tijd: zaterdag 8 juni van 10.30 uur tot 12.30 uur
Prijzen: leden € 8.75, niet leden € 12.50
Voor vragen: T 035 - 656 30 80
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek