'S-GRAVELAND - Kom naar de OERRR Vette Vogel Dag bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland. Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om de winter door te komen. Help je mee? Maak de lekkerste vogelsnacks! Deze activiteit is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 december gaan we de vogels een handje helpen. Deze activiteit vindt als het weer het toelaat buiten plaats. Kleed je lekker warm aan.

Overwinteren
Sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Andere dieren trotseren de kou met hun dikke vacht. Zij vullen hun dagen met slapen en het zoeken naar eten.

Veel vogels vertrekken naar het warmere zuiden als de winter komt. De vogels die hier blijven moeten extra hun best doen om te overwinteren. Vriest het buiten en ligt er een dik pak sneeuw? Dan kunnen de overwinteraars wel wat hulp gebruiken bij het vinden van eten.

Vogelsnacks maken
Bij het bezoekerscentrum leer je tijdens de OERRR Vette Vogel Dag hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt: Tover een dennenappel om tot een snackbar, rijg een pindaslinger en maak een vetbol.

Knutsel mee en neem je zelfgemaakte vogelsnacks mee naar huis. Voer de vogels in je eigen tuin of geef de vogelsnacks cadeau!

Zelf trek gekregen in iets lekkers? Bij restaurant Brambergen kun je heerlijk lunchen of binnenlopen voor een heerlijke warme chocolademelk met slagroom.

Na deze activiteit kun je gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR – sluit in de maand december om 16:00 uur.

Handig om te weten:
· Alleen kinderen melden zich aan.
· Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren) om een handje mee te helpen, maar melden zich niet aan.
· Het knutselen duurt ongeveer een uur.
· BSO's kunnen zich alleen aanmelden na overleg met het bezoekerscentrum, deze activiteit vereist 1 begeleider op 2 kinderen.
· Uitsluitend tickets verkoop online.

Informatie:
· Voor wie: Kinderen vanaf 4 jaar
· Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ
‘s-Graveland
· Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80

· Datum en tijd: Donderdag 29 december 2022 van 13.00 uur tot 14.30 uur
· Donderdag 29 december 2022 van 14.30 uur tot 16.00 uur
· Vrijdag 30 december 2022 van 13.00 uur tot 14.30 uur
· Vrijdag 30 december 2022 van 14.30 uur tot 16.00 uur
· Prijzen: Kind lid € 7.70, niet lid € 11.00
· Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek