BLARICUM - Zangeres Patricia van Haastrecht is sinds 2021 ambassadeur van stichting Beat Batten! Zij komt op 6 januari om 20.00 in actie met een exclusief online concert voor Beat Batten. Tijdens dit concert vraagt Patricia aandacht voor Beat Batten en zingt zij haar mooiste nummers! Om bij dit exclusieve concert aanwezig te zijn, wordt een donatie gevraagd voor Beat Batten via deze link https://www.inactievoorbeatbatten.nl/evenement/exclusief-online-beat-batten-concert

Patricia: "In tijden waarin we met z'n allen te maken hebben met beperkingen door corona, hebben wij allemaal behoefte aan iets moois. Ik wil graag een combinatie maken van een toffe avond met muziek én het steunen van de kinderen met deze vreselijke ziekte. Deze kinderen hebben niet alleen in deze tijd te maken met beperkingen, zij worden steeds meer en meer beperkt als gevolgen van de ziekte van Batten. Met dit exclusieve online concert vraag ik aandacht voor deze kinderen en hun gezinnen. En de gehele opbrengst wordt gebruikt voor het financieren van onderzoek naar deze vorm van kinderdementie."

Kinderen met de ziekte van Batten lijken bij hun geboorte gezond. Op jonge leeftijd krijgen zij te maken met het verlies van hun gezichtsvermogen. Aanvullend krijgen zij te maken met epileptische aanvallen, verliezen zij hun spierkracht, motoriek, spraakvermogen en hun geheugen. Een behandeling om deze vorm van kinderdementie te remmen, te stoppen of te genezen is nog niet beschikbaar. Hierdoor komen deze kinderen tussen hun 15de en 25ste te overlijden. Zonder onderzoek maken deze kinderen geen kans.