'S-GRAVELAND - Wandel mee met de boswachter en ontdek het Spanderswoud en Hilverbeek tijdens deze anderhalf uur durende wandeling voor volwassenen. Hilverbeek is een verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen. Natuurmonumenten kreeg deze buitenplaats al in 1933 in handen waardoor veel oude elementen bewaard zijn gebleven.

Zo is er de boerderij Stofbergen uit de tijd van de eerste ontginning, gebouwd rond 1636. Voor de boerderij staat een zevenarmige, monumentale linde. Er is een 350 jaar oude eik middenin een weiland en een ijskelder, oranjerie en slangenmuur, alle drie daterend van begin 19e eeuw.

Het landhuis werd in de 19e eeuw bewoond door Hendrik Six (1790-1847). Exotische planten waren in de mode en ook Six deed hieraan mee. Hij introduceerde de Caméllia in ons land; de theeplant die schitterend bloeit.

Spanderswoud

Op de buitenplaats Spanderswoud zie je een mengelmoes van tuinstijlen. Ooit moet er in Spanderswoud veel hakhout hebben gestaan, want daar is het naar vernoemd. De oude monumentale Spanderslaan is er nog, hier vind je prachtige waterpartijen met kronkelende paden.
Handig om te weten:

  • Koop van tevoren je tickets online.
  • Honden kunnen niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Kijk voor alle richtlijnen rondom corona op onze website.

Informatie
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ
’s-Graveland.
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Zondag 20 september 2020 van 11.00 uur tot 12.30 uur
Prijzen: Lid € 7,00 niet lid € 10,00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek