'S-GRAVELAND - Wandel op zondag 5 november mee met de boswachter en ontdek het Spanderswoud en Hilverbeek tijdens deze anderhalf uur durende wandeling voor volwassenen.


Hilverbeek is een verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen. Natuurmonumenten kreeg deze buitenplaats al in 1933 in handen waardoor veel oude elementen bewaard zijn gebleven.

Zo is er de boerderij Stofbergen uit de tijd van de eerste ontginning, gebouwd rond 1636. Voor de boerderij staat een zevenarmige, monumentale linde. Bewonder de 350 jaar oude eik in het midden van het weiland, de ijskelder, oranjerie en slangenmuur, alle drie daterend van begin 19e eeuw.

Het landhuis werd in de 19e eeuw bewoond door Hendrik Six (1790-1847). Exotische planten waren in de mode en ook Six deed hieraan mee. Hij introduceerde de Caméllia in ons land; de theeplant die schitterend bloeit.

Spanderswoud

Op de Buitenplaats Spanderswoud zie je een mengelmoes van tuinstijlen. Ooit moet er in Spanderswoud veel hakhout hebben gestaan, want daar is het naar vernoemd. De oude monumentale Spanderslaan is er nog, hier vind je prachtige waterpartijen met kronkelende paden.

Handig om te weten:

Let op: deze excursie start op de parkeerplaats van Hilverbeek, Leeuwenlaan 5 in ‘s-Graveland

Uitsluitend deelname door vooraf tickets te bestellen via online boeking.

Honden kunnen niet mee.

Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80

Datum en tijd: zondag 5 november van 10.30 uur tot 12.00 uur

Prijzen: Lid € 7,00 niet lid € 10,00

Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek