'S GRAVELAND - Ontdek zondag 8 oktober tussen 14:00 tot 15:30 van de herfst op buitenplaats Gooilust! Geniet tijdens deze 1,5 uur durende activiteit voor volwassenen van de herfst en ontdek alle highlight van deze buitenplaats in 's-Graveland.


Leven door dood hout

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.

Cultuurhistorie buitenplaats
Wie Gooilust zegt, zegt Six, Blaauw én Natuurmonumenten. Frans Ernst Blaauw, echtgenoot van jonkvrouw Louise Six, drukte als geen ander zijn stempel op dit landgoed. Velen kennen Gooilust dan ook onder de naam 'Het bos van Blaauw'. In 1934 erft Natuurmonumenten het landgoed van de familie Six.

De boswachter neemt je deze herfst mee langs de rododendronvallei, het landhuis, de exotische bomencollectie en het sterrenbos.

Handig om te weten:
- Startpunt van de wandeling is bij de witte slagboom van de oprijlaan van landgoed Gooilust aan het Zuidereinde; zie routebeschrijving op onze website bij aanmelding.
- Koop van tevoren je tickets uitsluitend online. Aanmelden via onze agenda op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
- Honden kunnen niet mee.
- Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Informatie
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ 's-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Zondag 8 oktober van 10:00 uur tot 12:00 uur
Prijzen: Lid € 7,00, niet lid € 10,00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek