'S-GRAVELAND - Ontluikende lente Je wandelt op zondag 9 juni met de boswachter ongeveer 2 uur over Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam. Je ontdekt met eigen ogen hoe ontluikend de lente kan zijn.

Wandel langs natuur en cultuur

De ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten:

•Verkoop tickets uitsluitend online.

•Honden kunnen niet mee.

•Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Voor wie: Volwassenen

Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland.

Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80

Datum en tijd: Zondag 9 juni van 10.30 uur tot 12.30 uur Prijzen: Volwassen lid € 7.00, niet lid € 10.00

Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek