'S GRAVELAND - Wandel op zaterdag 15 april mee met de boswachter en ontdek de lente op De Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Voorafgaand aan deze wandeling zie je, in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, een schitterende foto impressie van de lente op De Buitenplaatsen. Deze excursie, speciaal voor volwassenen, duurt ca. anderhalf uur.

Ontluikende lente

Deze excursie start met een schitterende foto impressie in de Eekhoornzaal van het bezoekerscentrum. Daarna wandel je met de boswachter ongeveer 1,5 uur over Boekesteyn en Schaep en Burgh. Je ontdekt met eigen ogen hoe ontluikend de lente op De Buitenplaatsen kan zijn.

Wandel langs natuur en cultuur

De Buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van De Buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten:

· Verkoop tickets uitsluitend online.
· Honden kunnen niet mee.
· Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Informatie:

Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland.
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: zaterdag 15 april van 14:00 uur tot 16.00 uur
Prijzen: Lid € 7.00, niet-lid € 10.00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek