'S-GRAVELAND - Voor de vroege (beginnende) vogelaars! Maak een wandeling met onze boswachter en ontdek de gevleugelde bewoners van de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Ga mee! Met een beetje geluk hoor en zie je de tjiftjaf, de fitis, het zwartkopje of de specht. Zie de lente én hoor de vogels de natuur kleur geven! Deze wandeling voor volwassenen duurt ongeveer 2 uur.

Lente! De lente kleurt de natuur na een lange grijze winter. Veel vogels zijn teruggekeerd uit warme overwinteringsgebieden. Na een lange tocht van duizenden kilometers, soms voorbij de Sahara, houden ze nu weer de vaste gevleugelde bewoners van de 's-Gravelandse Buitenplaatsen gezelschap. Een bont gezelschap.

Word vogelkenner
Je wandelt ongeveer twee uur lang in bossen, door weides en over akkers van de eeuwenoude buitenplaatsen op zoek naar bijzondere vogels. Van de boswachter leer je hun namen en eigenaardigheden.

Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen de havik en de sperwer of een boomklever en boomkruiper? Herken je de putter aan zijn verenkleed? Ga mee! Kijk, herken, benoem de vogels en luister naar al dat mooie gefluit.

Handig om te weten:
· Deze excursie start om 08.00 uur, het bezoekerscentrum is dan nog gesloten. De boswachter wacht je vanaf 07.45 uur op bij de ingang van het bezoekerscentrum.
· Zolang het bezoekerscentrum gesloten is, kun je gebruik maken van ons toilet, rechts van de ingang.
· Neem je verrekijker mee.
· Koop van tevoren je tickets online.
· Honden kunnen niet mee.
· Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Informatie:
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ
‘s-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Vrijdag 26 april 2024 van 08.00 uur tot 10.00 uur
Prijzen: Lid €7,00, niet lid €10,00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek