HILVERSUM - De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag (27 oktober) een Open Avond over compassie en overvloedig leven. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com.

“Het is onze ervaring dat compassie leidt tot grote rijkdom. Niet materieel, maar wel relationeel en spiritueel,” vertelt projectleider Karel Muller. “Waar compassie is, groeien ook liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, vertrouwen, mildheid en zelfbeheersing. Deze deugden geven het leven een hemelse glans.”

Trainer Anne Tuk: “Compassie is zowel een gave en een opgave. Aan de ene kant kun je alleen maar vanuit compassie leven als je ook compassie ontvangt. Dat heb je dus niet helemaal zelf in de hand. Aan de andere kant is het ook iets om jezelf in te bekwamen. Als school willen we een plek zijn waar mensen compassie ontvangen en er vervolgens mee aan het werk gaan.”

“Op de aankomende Open Avond doen we een ritueel dat helemaal gericht is op het jezelf openstellen voor compassie”, vervolgt trainer Yvonne van de Graaf. “Ook gaan we met elkaar in gesprek over waarin je wilt groeien en hoe dat zou kunnen. Je hoeft het niet alleen te doen. We zijn er voor elkaar.”

De School voor Compassie organiseert elke laatste vrijdag van de maand een Open Avond in Hilversum. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school. Wie wil, kan de avonden vaker bezoeken. Het programma is iedere keer weer anders.

De School voor Compassie is een innovatief project van het Leger des Heils. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.